64 ytiminen uutuussuoritin tehotyöasemaan

Lenovo on esitellyt ammattikäyttöön suunnatun työaseman, jonka ytimenä on AMD:n uunituore Ryzen Threadripper PRO -prosessori. ThinkStation P620  tuo lisää suorituskykyä työasemaratkaisuihin, joissa tarvitaan tehoa ja joustavuutta yhden prosessorikannan kautta.

Uutuus soveltuu esimerkiksi 3D-kehitykseen, pelintekijöille, suunnitteluun sekä tekoäly- ja virtuaalitodellisuuden tekemiseen. Uuden työaseman 64-ytimen AMD Ryzen Threadripper PRO -prosessoreissa on jopa neljän gigahertsin, 128 linjan PCIe 4.0 -väylä ja kahdeksan muistikanavan tuki.

ThinkStation P620 on Lenovon mukaan toistaiseksi myös ainoa saatavilla oleva yrityskäyttöön suunnattu työasema, jossa on neljännen sukupolven PCIe-väylä. Sen kaistanleveys on kaksinkertainen edelliseen PCIe 3.0 -standardiin verrattuna.

Koneella voidaan ajaa monisäikeisiä työkuormia yhden prosessorikannan järjestelmissä, ja sen suorituskyky haastaa kilpailevat kahden prosessorikannan ratkaisut. AMD Ryzen Threadripper PRO -suorittimessa on myös sisäänrakennettuna edistyneitä turvaominaisuuksia tärkeiden tietojen suojaamiseen oma suoritinosuus.

Lenovon uusi työasema tulee saataville kahdella NVIDIAn Quadro RTX 8000- tai neljällä RTX 4000 -grafiikkakortilla varustettuna. Muistin enimmäismäärä on yksi teratavu ja tallennustilan 20 teratavua. Verkkoyhteydet hoituvat 10 gigabitin ethernet-liitännän kautta. Myyntiin ThinkStation P620 luvataan syksylle.

Lisää: Lenovo (LINKKI), ThinkStation P620 -tuotetiedot (LINKKI) ja AMD:n Ryzen Threadripper PRO -suoritin (LINKKI).