Yhteensopivat akut käsityökaluihin

Boschin sähkötyökalujen Home & Garden -yksikkö avaa 18 voltin akkualustansa kilpaileville laitevalmistajille.  Uuden Power for All -tekniikka pohjautuu yrityksen kehittämään akkuteknologiaan.

Boschin mukaan kuluttajat hyötyvät, kun muutkin kilpailevat sähkötyökaluvalmistajat ryhtyvät yhteistyöhön ja alkavat tarjota tuotteissaan akkuja, jotka ovat yhteensopivia yli brändirajojen.

Tavoite on tarjota kuluttajille laajin brändienvälinen akkujärjestelmä, joka kattaa kotona laajan laitevalikoiman: tee-se-itse-työkaluja, puutarha- ja puhdistustyökaluja, kodin laitteita, pintakäsittelylaitteita, retkeily- sekä vapaa-ajanlaitteita ja paljon muuta.

“Tulevaisuudessa kuluttajat voivat käyttää yhtä ja samaa 18 voltin akkua Boschin sekä Gardenan lisäksi esimerkiksi Emmaljungan, Glorian, Wagnerin ja Rapidin sähkötyökalujen, puutarhatyökalujen ja kodin laitteiden virtalähteenä”, sanoo Robert Bosch Power Tools GmbH:n hallituksen puheenjohtaja Hens Becker.

Käyttäjien lisäksi Boschille johdottomien akkukäyttöisten laitteiden segmentin avaaminenluo huomattavaa lisäarvoa. “Kysyntä johdottomille työkaluille kasvaa jatkuvasti. Viiden vuoden päästä niiden osuus on noussut jo noin 40 prosentista 60 prosenttiin. Investointi akkujärjestelmäämme on investointi tulevaisuuteen”, Henk Becker sanoo.

Allianssin perustaminen on vasta alkusoittoa, mutta Boschin mukaan yhteistyökeskustelut uusien valmistajien kanssa ovat jo meneillään. Tarjonnnan uskoisi siksi laajenevan edelleen nopeasti.

Lisää: Power for All -allianssi (LINKKI)