Älyroskikset lisäävät suosiotaan – toimivat aurinkovoimalla

Turku on uusin suomalaisten aurinkovoimalla toimivien älyroska-astioiden hyödyntäjä. Kokeilujakson jälkeen 50 ensimmäistä älyroska-astiaa sijoitetaan Turun keskustaan ja Aurajoen rannalle syksyllä. Uuden tilauksen työllistävä vaikutus näkyy heti Lehtovuoren Ylöjärven tehtaalla – myös tuotekehitykseen panostetaan lisää. Katso videolta mitä hyötyä uudenlaisista älyroska-astioista syntyy.

Turku testasi aurinkovoimalla roskat puristavien suomalaisten älyroska-astioiden toimivuutta ennen suurtilausta kuuden kappaleen koe-erällä. Turun uusin tilaus on jo nyt Helsingin jälkeen selvästi suurin suomalaiskaupunkien investointi päästöjä leikkaaviin älyroska-astioihin. Lehtovuori toimitti taannoin Helsinkiin 70 älyroska-astiaa.

Älyroska-astia, Turku

Turku on tilannut älyroskiksia jo lisääkin. ’’Loput 100 älyroska-astiaa sijoitetaan parin vuoden kuluessa suosituille ulkoilualueille kuten Kupittaan kansanpuistoon’’, kertoo Turun kaupungin infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin.

Älyroskikset puristavat roskat pieneen tilaan aurinkovoimalla. Puristustoiminto mahdollistaa jopa 20-kertaisen roskamäärän mahtumisen yhteen astiaan perinteiseen katuroskikseen verrattuna, mikä vähentää tyhjennyskuljetukset ja päästöt murto-osaan aiemmasta.

Lehtovuori Oy:n kehittämissä ja valmistamissa City Solar -älyroska-astioissa on toiminto, joka ilmoittaa astian täyttymisestä jätehuoltoon, joten turhia tyhjennysajoja puolityhjien roska-astioiden luo ei enää tarvita. Ohjelmisto päivittää reaaliajassa roska-astioiden sijaintitiedot ja täyttöasteet karttanäkymään.

Lehtovaaralle City Solar -älyroska-astia on jo yhtiön älytuoteperheen kärkituote, joka on menestynyt myös kansainvälisessä kilpailussa. Uusien tilausten kautta myös tuotekehitystiimiään.

’’Jatkamme vahvaa panostusta omaan teknologiakehitykseen, jotta voimme pysyä täysin suomalaisella ratkaisulla markkinoiden kärjessä. Nyt alamme etsiä uutta älytuotteiden suunnittelijaa tuotekehitysyksikköömme’’, kertoo Lehtovuori Oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen.

City Solareja on toimitettu Suomen lisäksi myös Ruotsiin Tukholman alueelle ja Norjaan Osloon, Trondheimiin sekä Bergeniin.

Lisää: Älyroska-astia (Youtube-video, LINKKI)