Nokian 5G SA-verkko Tampereen testikaivokseen

Kaivoskoneita valmistava Sandvik Mining and Rock Technology ottaa käyttöön Tampereen testikaivoksessa Nokian standalone 5G -verkon (5G SA). Uusimman verkkotekniikan avulla voidaan vauhdittaa tulevaisuuden kaivosten digitalisaatiota ja kaivoskoneiden etäohjausta.

Uuden 5G SA -verkon ansiosta koneita voidaan ohjata etänä syvällä maan alla sijaitsevien tunneleiden ja maan pinnalla sijaitsevan operaatiokeskuksen välisten 4K-laatuisten videoyhteyksien avulla. Yksi osa 5G-verkon lisäksi on Nokian Digital Automation Cloud -palvelualusta, joka tarjoaa pilvipohjaisen ratkaisun kerätä, prosessoida ja ylläpitää eri sovellusten tuottamaa tietoa.

’’Huippunopea ja lyhytviiveinen itsenäinen 5G-ratkaisu sekä reunalaskenta luovat tähän edellytykset’’, sanoo Nokian Digital Automationia vetävä Stephan Litjens.  5G avaa hänen mukaansa monia mahdollisuuksia sekä robotiikan että etä- ja autonomisen ohjauksen alueilla, aina täydestä automaatiosta analyytikkaan ja parantuneeseen turvallisuuteen.

Sandvik on yksi Nokian 180 privaattiverkon asiakkaasta, joista yli 30 aikoo hyödyntää verkoissaan myös 5G-tekniikkaa. Uusimpana Nokia on kertonut tekevänsä 5G-kehitystyötä Saksan rautateiden, Lunfthansan ja Toytotan kanssa.

Sandvik kehittää Tampereen testikaivoksessa uusia teknologioita ja digitaalisia ratkaisuja kansainvälisille kaivoteollisuuden asiakkaille. Laitos tarjoaa mahdollisuuden myös esitellä laitteita ja ratkaisuja todenmukaisessa kaivosympäristössä, useiden kilometrien pituisissa maanalaisissa tunneleissa, automaatiotestialueella ja useissa teknologialaboratorioissa.

”Nokian standalone 5G -ratkaisun avulla pystymme esittelemään täysin uuden valikoiman mullistavia tuotteita ja mahdollisuuksia täällä Tampereen testikaivoksellamme, sanoo Sandvikin Mining & Rock Technologyn Rock Drills and Technologies -divisioonan johtaja Patrick Murphy.

Sandvik järjestää Tampereen testikaivoksessa myös yritystapahtumia, esittelee asiakkailleen uusimpia digitaalisia ja teknologisia sekä tehdään laitteiden ja sovellusten testausta ja järjestetään koulutuksia.

Kuvituskuva: Sandvik