Ukkoverkot uusiin käsiin – osaksi eurooppalaista verkkotoimijaa

Espanjalainen Cellnex ostaa suomalaisen Ukkoverkot, joka toimii nykyisin Edzcom-nimellä.  Yrityksen langattomien LTE-privaattiverkkojen asiakkaisiin lukeutuu teollisia yhtiöitä kuten Kalmar, Finavia, Steveco, Kone ja Neste. Yrityksellä on 17 työntekijää. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Ukkoverkkojen Edzcom on markkinajohtaja Pohjoismaiden Edge Connectivity -ratkaisuissa eli yksityisissä LTE-tyyppisissä langattomissa yhteysratkaisuissa.  Edge Connectivity -ratkaisut tarjoavat suorituskykyiset langattomat yhteydet toiminnanohjauksen, automaation, robotiikan ja reaaliaikaisen etäohjauksen tarpeisiin.

“Uskomme vahvasti, että Edge Connectivity tulee olemaan digitalisaation ja älykkään teollisuuden tulevaisuuden kulmakivi. Tähän vaaditaan räätälöityjä yksityisiä verkkoratkaisuja, joiden avulla toimijat voivat hallita 5G-verkkojen hyödyntämisen edellyttämiä kriittisiä yhteyksiään”, kertoo Cellnexin myyntijohtaja Òscar Pallarols.

Ostetun suomalaisyrityksen LTE-yhteysratkaisu on tällä hetkellä toiminnassa 27:ssä eri kohteessa.  Lisäksi yritys suunnittelee kuluvan vuoden lopulla laajentumista Ison-Britannian ja Ranskan markkinoille sekä voimakasta kasvua muilla Euroopan markkinoilla tätä seuraavina vuosina. Uusi omistaja Cellnex mahdollistaa suunnitellun kasvun.

’’Cellnexin vaikuttavan laaja toiminta-alue ja kyvykkyydet tarjoavat meille pääsyn kasvurahoitukseen ja uusille markkinoille. Yhtiöt täydentävät toisiaan erinomaisesti, luoden mahdollisuuksia vertikaaliseen integraatioon”, sanoo Edzcomin toimitusjohtajana jatkava Mikko Uusitalo.

Espanjassa pääkonttoriaan pitävä Cellnex on langattoman telekommunikaatioinfrastruktuurin tarjoaja, joka toimii Espanjan lisäksi Italiassa, Alankomaissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Sveitsissä, Irlannissa ja Portugalissa.  Cellnexin osakkeenomistajia ovat muiden muassa Edizione, GIC, ADIA, CriteriaCaixa, Blackrock, Wellington Management Group ja Canada Pension Plan.

Kuvituskuva: Ukkoverkot/Konecranes