5G-piirisarja – nyt keskihintaisiin kännyköihin

Yli tuhannen euron hintaisten 5G-puhelimien lisäksi tarjolle ovat tulleet ensimmäiset neljän sadan euron puhelinmallit. Takana on uudet aiempaa edullisemmat piirisarjat Huawein ja Samsungin omien piirien lisäksi Qualcommilta ja Mediatekiltä, joista uusin on taiwanilaisyhtiön Dimensity 720.

Vuoden sisään tarjolle tulevat markkina-arvioiden mukaan ensimmäiset parinsadan euron 5G-puhelimet, mutta niitä ennen 5G yleistyy kalliimpien lisäksi keskihintaluokkaan. Uusien mallien tarjontaa auttaa myös seitsemän nanometrin TSCM-sirutehtaan prosessilla toteutettu Mediatekin Dimensity 720.  Uutuus on osa yhtiön 5G:n 1000/800/700-piirisarjaperhettä ja varustettu yrityksen 5G UltraSave -tekniikoin.

”Dimensity 720 asettaa uuden standardin, joka toimittaa ominaisuuksiltaan pakattuja 5G-kokemuksia ja -tekniikkaa laitteille, jotka ovat entistä helpommin saatavissa laajemmalle joukolle kuluttajia”, sanoo Mediatekin johtoon kuuluva YTchi Lee.

Dimensity 720 on suunniteltu tarjoamaan ensiluokkainen kokemus 5G: n nopeudella keskitasoisille laitteille. Se tukee 90 hertsin kuvanopeuden näyttöä nopeaa, pelaamista ja suoratoistoa. Sen MiraVision HDR10 + tukee useita video-ominaisuuksia, mukaan lukien dynaaminen alueen uudelleensuuntaus

Piirisarjan kameramääritysvaihtoehdot tukevat 64 megapiksen tai 20 + 16 megapikselin kaksikameroita sekä tekoälypohjaisia kameratoimintoja.  Dimensity 720 sisältää kaksi ARM:n Cortex-76-ydintä ja Mali G57 -luokan grafiikkaohjaimen sekä LPDDR4X- ja UFS 2.2-mustituet.

Piirisarja tukee myös uusinta yhteystekniikkaa, mukaan lukien kaksi operaattorin yhdistämistä (2CC CA), Voice over New Radio (VoNR) ja 5G ja 4G kaksoisSIM-toimintoja. Piirisarja tukee myös alle kuuden gigahertsin SA- ja NSA-pohjaisia 5G-verkkoja.

Lisää: Mediatek (LINKKI) ja yritykset kaikki 5G-piirisarjat (LINKKI)

TAUSTAA: Äskettäin julkistettu Oneplussan Nord-5G-puhelin perustuu Xiaomin keskihintaisen 5G-puhelimen tavoin Qualcommin Snapdragon 765G -järjestelmäpiiriin.  Myös Nokia-merkin ensimmäisen 5G-puhelin pitäisi perustua Qualcommin 765-piiriin. Mediatekin uutta 720-piiriä tulevat käyttämään aasialaistietojen mukaan esimerkiksi Huawei, Oppo, and Xiaomi tulevissa keskihintaisissa malleissaan.