Maailman nopein latausratkaisu kännyköihin

Qualcomm on esitellyt maailman nopeimman kännyköiden latausratkaisun. Se on yrityksen mukaan ensimmäinen kaupallinen pikalatausalusta, joka tukee yli 100 watin lataustehoa älypuhelimissa ja muissa Android-laitteissa.  Katso videolta miten ratkaisu käytännössä toimii.

Qualcommin uusi Quick Charge 5:n suunnittelu mahdollistaa akkujen lataamisen tyhjästä 50 prosentin varaustasoon viidessä minuutissa, mikä on nopeimpia käytettävissä olevia matkapuhelinten latausominaisuuksia. Quick Charge 5 käyttää myös yrityksen uutta akun säästöteknologiaa ja sovittimen tunnistusta, joka tarjoaa lisää tehokkuutta ja pidentää laitteen akun käyttöikää.

Quick Charge 5 on Qualcommin mukaan 70 prosenttia tehokkaampi kuin aiempi Quick Charge 4 ja tarjoaa kymmenen kertaa paremman virransyötön kuin Quick Charge 1. Ratkaisu tukee 2S-paristoja ja 20 voltin jakelua.

Quick Charge 5 sisältää 12 erillistä jännite-, virta- ja lämpötilasuojaa, mukaan lukien USB-liitännän 25 voltin ylijännitesuojan sekä ulkoiset virransäätimet yli 30voltille. Uusi alusta toimii myös 10 Celsius-astetta viileämpänä kuin aiempi Quick Charge 4.

Quick Charge 5 on myös taaksepäin yhteensopiva Quick Charge 2.0, 3.0, 4, 4+: n sekä nykyisten Snapdragon -piirejä käyttävien matkapuhelimien kanssa. Quick Charge 5 on optimoitu hyödyntämään sekä USB-PD- että Type-C-liitäntöjä.

Qualcomm tuo tarjolle myös virranhallintapiirit (PMIC) SMB1396 ja SMB1398, jotka tukevat 1SnP- ja 2SnP-akkuja, langallista ja langattonta virransyöttöä, toiminnan mukautumista ja skaalautuvuutta. Piirien hyötysuhteeksi ilmoitetaan 98 prosenttia.

Lisää: Qualcomm Quick Charge (LINKKI) ja videoesittely (LINKKI).

Kuva: Qualcomm