Suomalaisyritykseltä henkilökohtainen ilmanpuhdistin – kaulalle

Suomessa hengityssuojaimien tuotannon juuri aloittanut Lifa Air on kehittänyt kolmen vuoden ajan uudenlaista kaulalla pidettävää henkilökohtaista ilmanpuhdistimen. 6G Cool -niminen uutuus on tulossa lanseerausvaiheeseen syksyn aikana.

Hengityssuojainten kysyntä on kasvussa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Suomessa tuotannon aloittanut Lifa Air valmistautuu suojien merkittävään kasvuun ja palkkaa lisää työntekijöitä. Lisäksi yritys aikoo tuoda myyntiin uudenlaisen henkilökohtaisen suojauslaitteen.

’’Olemme jo useiden vuosien ajan kehittäneet henkilökohtaista ilmanpuhdistajaa, joka muodostaa käyttäjänsä hengitysvyöhykkeelle puhtaan ilman tilan’’, sanoo Lifa Airin hallituksen puheenjohtaja Vesa Mäkipää.

Kyseessä on pienehkö kannettava laite, jota voidaan käyttää myös kädessä tai työpöydällä. Laitteen suodatustekniikka on patentoitu jo useissa maissa. Yritys on kehittänyt laitetta VTT:n ja eri yliopistojen sekä THL:n hankkeissa. Tukea on saatu myös Business Finlandin (Tekes) kautta.

Laitteen toiminta-ajaksi luvataan akulla kahdeksan tuntia ja se kootaan Kiinassa. Tuote on tulossa myyntiin syksyn aikana kansainväliseen joukkorahoitussivuston kautta 199 dollarin ja Euroopassa 150 euron hinnalla.

Lifa Airin 6G Coolin toimintaa esiteltiin alkuvuodesta jo Las Vegasin kulutuselektroniikan CES2020-messuilla.

Lisää: Lifa Air (LINKKI), tuote- ja teknologiatietoa (LINKKI) sekä artikkeli Helsingin Sanomissa 8.8.2020.

Kuvat: Oy Lifa Air Ltd

Päivitetty