FLIR-lämpökamera kuvauskopteriin

Ranskalaisen Parrot ANAFI USA-mallisto tarjoaa kuluttaja- ja ammattilaiskäyttöön samat turvallisuus-, kestävyys- ja kuvankäsittelyominaisuudet kuin yrityksen Yhdysvaltain armeijalle suunnittelema lyhyen kantaman kopteri. Uutuusmallissa on 32-kertainen suurennus, 4K HDR-tason videokuvaus ja FLIR:n lämpökuvausominaisuudet. Katso videolta uutuuden toiminta.

Yhdysvalloissa valmistettu Parrotin ANAFI USA sopii etsintä- ja pelastushenkilöstön, armeijan, rajavalvonnan, erilaisten tarkastajien sekä monien muiden ammattilaisten käyttöön. Kopteri näkee yksityiskohtia (32-kertainen suurennus, 21 megapikseliä) jopa viiden kilometrin päästä ja ihmisen jopa kahden kilometrin päästä.

Parrotin kopterin FLIR-lämpökamerakuva sadan metrin etäisyydeltä.

FLIR:n lämpökamera havaitsee ihmisen luonnossa jopa 100 metrin päästä (vasemmalla kuvassa). Näin etsintätiimi voi helposti hakea ihmisiä tai eläimiä luonnossa, kaukolämpöverkon vuotokohtia maastossa, tarkistaa sähkölinjojen kuntoa tai vaikkapa tarkastaa aurinkopaneelien kunnon ilman katolle kiipeämistä.

Palomiehet voivat puolestaan arvioida entistä paremmin tulipalojen kokonaistilanteen seuraamalla kuumimpia kohtia, joihin suunnata sammutustoimet nopeammin.

Tietojen salaus ja yksityisyyden suojausominaisuudet ovat valmistajan mukana Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisia. Kopterin kuvat ja videot salataan SD-muistikortille käyttämällä 512-bittistä AES-XTS-suojausavainta, jolla varmistetaan, ettei tallennettuja tietoja voida lukea, jos kopteri tai muistikortti katoaa.

Parrotin ANAFI USA luvataan kestävän IP53-luokituksensa ansiosta sadetta ja pölyä. Se sietää myös maksimissaan 15 metrin sekuntinopeudella puhaltavan tuulen.

Kopteri käyttää tunnustettuja standardeja ja avoimia protokollia, kuten Wi-Fi, WPA2, RTP/RTSP, H.264 ja GUTMA- Kopteri on myös yhteensopiva alan johtavan Pix4Dreact-kartoitusohjelmiston kanssa.

Puoli kiloa painava Parrotin uutuus on on valmistajan mukaan toimintavalmis alle 55 sekunnissa ja sen voi lähettää lentoon myös kädestä.

Kopteri kykenee valmistajan mukaan lentämään myös sisätiloissa ilman GPS-signaalia ja lentää yhdellä akulla maksimissaan 32 minuuttia. Kopterin käyntiääni on 79 desibeliä ja akku ladataan USB-C-laturilla.

Parrotin ANAFI -mallistoon kuuluu useita kuvauskoptereita. Parrotin ANAFI USA -kuvauskopterin hinta on 8 700 euron arvonlisäverollisena, Parrot ANAFI ja Parrot ANAFI Thermalin hinnat ovat 699 ja 2 395 euroa arvonlisäverollisena.

Lisää: Parrot (LINKKI), tuotevideo (LINKKI),  FLIR-lämpökameravalmistaja (LINKKI) ja jakelija Boston Distribution (LINKKI)