3D-kameratekniikalla helpompi pullonpalautuskone

Nyt voi Suomessakin palauttaa kassillisen tyhjiä muovipulloja ja tölkkejä muutamassa sekunnissa. Ensimmäinen norjalaisen Tomran R1-palautuslaite on otettu käyttöön Vantaan City-marketissa. Pullojen tunnistus tapahtuu kolmiulotteisella kameratekniikalla. Mukana on myös IoT-tekniikkaa.

Koneen lajittelu on toteutettu paineilmalla perinteisen mekaanisen lajittelun sijaan ja sinä on valmistajan mukaan maailman ensimmäinen 360 asteen kamerapohjainen juomapakkausten tunnistustekniikka.

Palautuslaitteen singulaattori järjestää juomapakkaukset koneen sisällä kuljettimelle jonoon, jolloin ne voidaan hallitusti tunnistaa yksi kerrallaan. Se on myös jatkuvasti yhteydessä norjalaisyhtiön IoT-järjestelmään ajantasaisen palautusdatan keräämisen sekä laitehallinnan ja etähuollon varmistamiseksi.

Tomran R1:n tuotekehitys käynnistyi yhtiön mukaan jo viisi vuotta sitten, jonka jälkeen siihen on tehty useita teknisiä ratkaisuja on kehitetty ja testattu eri myymälöissä. Laiteratkaisu lanseerattiin viime marraskuussa Norjaan, Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin.

Suomi on esittelymaiden jälkeen ensimmäinen maa, johon uutuus on asennettu lanseerauksen jälkeen. Ensimmäinen kone sijaitsee Vantaan K-Citymarket Tammistossa ja siihen voi kaataa kerralla yli 100 muovipulloa ja tölkkiä.  Perinteisiin pullopalautuskoneisiin verrattuna uutuus on Tomran mukaan viisi kertaa nopeampi.

Lisää: Tomran 3D-kamerapohjainen flow-tekniikan esittely videoineen (LINKKI).