Valmis suunnitelma 4K-turvakameran toteuttamiseksi

Piirivalmistaja Renesas on kehittänyt valmiin 4K-tarkkuuden turvakameratoteutuksen Novatek Microelectronicsin ja Systemtecin kanssa. Valmiin laitesuunnitelman avulla yritykset voivat lyhentää runsaasti oman turvakameratoteutuksen kehitysaikaa.

Renesasin ja Novatekin ja Systemticin mallisuunnitelman kuvakennona toimii japanilaisen Renesasin jopa 8K-tarkkuuteen pystyvä RAA462113FYL CMOS -kuva-anturi. Kennopiiri tarjoaa HDR-, PDAF-toiminnot sekä MIPI-CSI2-videolähdön, joka tukee 30 kuvaa sekunnissa kuvanopeutta 12 bitin tarkkuudella.

Refenssiratkaisu tarjoaa myös hyvän suorituskyvyn hämärässä ja pienten kohteiden tarkan tunnistuksen.  Se sisältää kamerakuva-anturiportin (CIS), jossa on vaiheen havaitsemisen automaattitarkennus (PDAF), ja suuren suorituskyvyn kuvasignaalin käsittely (ISP) -kortin sekä automaattisen tarkennus zoom-objektiiviohjelmisto.

Kuvakenno käyttää 1/1.9 tuuman kokoista UHD-tarkkuuden optista formaattia, jossa kuvapisteen koko on 1.85 μm x 1.85 μm.  Kamerakennoon kytkeytyvä kuvankäsittelykortti tarjoaa liitäntöinä muun muassa Ethernet, WiFi, GPS, RS-485, RTC, I2C, SPI, GPIO, UART ja HDMI.

Kuvankäsittelykortti on suunniteltu toimimaan 12 voltin käyttöjännitteellä, joka voidaan syöttää DC-liittimestä tai USB C -liitimen kautta.Videosignaalin käsittelystä huolehtii Novatekin kaksiytiminen 800 megahertsin kellotaajuudella toimiva SoC-tason signaaliprosessori.

Komponenttiasiakkaille tarkoitetussa 4K-turvakameran referenssisuunnittelussa käytetään Renesasin RAA462113FYL kuva-anturin lisäksi yhtiön muitakin komponentteja, kuten DC/DC-buck-muuntimia, LDO-regulaattoreita, moottoriohjaimia ja linssejä.  Koko referenssisuunnitelmaa ohjelmistoineen myy hongkongilainen Systemtec.

Lisää: Renesas (LINKKI), 4K-kameramoduuli (LINKKI), referenssisuunnitelma (LINKKI), Novatek (LINKKI) ja Systemtec (LINKKI).