26-28 gigahertsin 5G-koeverkko Pietariin

Venäläinen operaattori Beeline sekä laitetoimittajat Nokia ja Qualcomm ovat ottaneet käyttöön 26-28 gigahertsin 5G-verkon Pietarin SevKabelin satama-alueella. Uuden 5G-pilottiverkkoa voidaan hyödyntää esimerkiksi virtuaalitodellisuus- tai verkkopelejä Beeline Gaming -pilvipalvelun kautta.

Venäläisen Beelinen pilottiverkko on rakennettu Nokian laitteistojen varaan. Käytössä on muun muassa Nokian järjestelmämoduuli, 5G AirScale -antennijärjestelmä sekä 5G/WiFi-reitittimet, joiden sisuksista löytyy Qualcomm Snapdragon X55 5G Modem-RF -tekniikka.

Beeline sai väliaikaisen poikkeusluvan käyttää mmWave-taajuusaluetta (26–28 GHz) uusien 5G-verkon ominaisuuksien esittelyä varten . Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun vastaava operaattorin 5G-verkko on pitkäkestoisessa, kuluttajille avoimessa koekäytössä.

Beelinen pelialueella käyttäjät voivat kokeilla Beeline Gaming -pilvipalvelussa tarjolla olevia pelejä joko pilotin järjestäjien tietokoneilla, tableteilla ja kännyköillä tai omilla laitteillaan.