Tektronixilta uusi perustason skooppisarja – päivitys myös TBS2000B-sarjaan

Tektronixin uusi perusoskilloskooppisarja TBS1000C tarjoaa kaikissa neljässä mallissa seitsemän tuuman värinäytön ja 1 Gs/s näytteenottonopeuden. Kaistaleveys on perusmallin 50 megahertsistä ykkösmallin 200 megahertsiin asti. Yritys on tuonut myös kuusi uutta mallia TBS2000B-sarjaan.

Tektronixin uudet TBS1000C sarjan oskilloskoopit soveltuvat valmistajan mukaan hyvin opetuskäyttöön, sillä oppilaitoksen omat harjoitustyöt voidaan asentaa oskilloskoopin sisäiseen opetusmuistiin. Aloittelevaa tai harvoin skooppia käyttävää varten on HelpEverywhere-toiminto, joka antaa neuvoja sekä vihjeitä laitteen käyttöön ja etupaneelin säätimiin.

Tektronix TBS100C malleissa on uudet innovatiiviset kursorit, joita on helppo käyttää ja ymmärtää. Pitkä muistin kanssa työskentelevälle kätevyyttä kursorien käyttöön tuo niiden pikasiirto näyttöön, jolloin ei enää tarvita kursoripyörän pitkää ja hidasta pyörittelyä.

Tektronix TBS1000C-sarjan malleissa on aiempiin nähden suurempi seitsemän tuuman näyttö ja lisäksi näytön kirkkautta on lisätty, joten sitä on helpompi lukea myös erittäin kirkkaassa valaistuksessa.

Aika-akselilla näytön koko on kasvanut kymmenestä 15:sta jakoväliin, joten näyttöalue on puolet suurempi kuin edeltävissä malleissa. Pitkää muistia käyttämällä saadaan myös hyvä aikaresoluutio sekä kokonaiskuva tapahtumasta.

Yksityiskohtaista tarkastelua varten voidaan käyttää laitteen zoomia, jonka kokoa (1-100X) ja paikkaa voidaan kätevästi säätää monitoimisäätimellä.

Uusissa TBS1000C-sarjan skoopeissa on uudistettu myös FFT-osuus, jonka ansiosta on mahdollista yhdistää

samaan näyttöön, mutta eri ikkunaan aika- ja taajuustason signaalit. Näin nähdään taajuustasossa aikatasoisen signaalin komponentit. Aikatasosta kursoreita voidaan käyttää myös taajuustason mittauksissa.

Haluttaessa aikatason lähtökanava voidaan poistaa näytöstä, jolloin näyttöön saadaan pelkkä spektri. Uuden sarjan malleissa  on myös uudet ja pienikohinaisemmat sisääntulovahvistimet edeltäviin malleihin verrattuna.

TS1000C-oskilloskooppisarjan takuu on vakiona viisi vuotta. Niihin on saatavilla myös lisäpalveluita (T3 ja T5), jotka kattavat käyttäjän toimesta aiheutuneet laitevahingot.

 

Lisäys 27.8.2020: Tektronix on julkaissut myös kuusi TBS2000B-sarjan seitsemän tuuman värinäytöllä varustettua oskilloskooppia. Uutuuksissa on myös leveämpi aikakanta, jossa on 15 jakoväliä perinteisen 10 sijaan.

Tarjolla on sekä 2- että 4-kanavaisia malleja, kaistaleveydeltään 70MHz, 100MHz ja 200MHz. Takuuaika on viisi vuotta.

Lisää: Tektronix (LINKKI) ja TEK Finlandin TBS1000C- (LINKKI) ja TBS2000B-tuotiedot (LINKKI)