Suomalainen paikannusyritys sai kasvurahaa

Reaaliaikaisia paikannusjärjestelmiä kehittävä Quuppa on saanut ensimmäisellä rahoituskierroksella 20 miljoonaa euroa kasvupääomaa. Yrityksen langatonta BLE-teknologiaa hyödynnetään esimerkiksi tamperelaisen Wisehockeyn -älykiekkojärjestelmässä.

Wisehockey-älykiekkojärjestelmä.

Uusimman rahoituskierroksen sijoittajia ovat yksityinen kasvuyrityksiin keskittynyt suomalainen pääomasijoittaja Bocap ja Tech Consulting Group TCG. Quupan tavoitteena on ottaa kasvurahoituksella entistä suurempi askel maailmanmarkkinoille.

”Tavoitteenamme on kasvaa 10 miljoonasta 100 miljoonaan euroon viidessä vuodessa ja nousta markkinajohtajaksi”, Quupan toimitusjohtaja ja perustaja Kimmo Kalliola kertoo.

Jo nyt Quupan järjestelmiä käytetään älykiekon lisäksi globaalisti valmistavassa teollisuudessa, terveydenhuollossa, älykkäissä rakennuksissa ja urheilussa.

Koronapandemia on lisännyt laajemminkin maailmalla paikkatiedon tarvetta, kun yritykset ja organisaatiot etsivät keinoja työturvallisuuden varmistamiseen. Quupan tekniikka tarjoaa myös keinot korona-ajan sosiaalisen etäisyyden mittaamiseen ja altistumisten jäljittämiseen.

Kuvituskuva: Quupan BLE-moduuli.

Lisää: Aiemmat Quuppa-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).