Amazoniin oma IoT-ohjainpiiri ja kehityspaketti

Infineoniin nykyisin kuuluva Cypress on tuonut tarjolle uuden PSoC 64 -ohjainpiiriversion, jonka tukitoiminnot on viritetty Amazonin AWS-IoT-pilvipalveluihin. Uutuutta varten on tarjolla FreeRTOS, testatut tietoturvaohjelmistot ja nopeaan sovelluskehitykseen langaton Bluetooth-Wifi-liitettävä kehityskortti.

Cypressin PSoC 64 Standard Secure Amazon Web Services (AWS) -alusta perustuu yrityksen PSoC 6 -arkkitehtuuriin  ja siitä kehitettyyn PSoC 64 Secure Boot MCU -ohjainpiiriperheeseen. Uutuus on yhteensopiva FreeRTOS-käyttöjärjestelmän kanssa ja sitä voidaan hallita AWS IoT Core -sovelluksella.

Uutuuden Platform Security Architecture (PSA) -sertifioitu tasolle 1 sekä sisältää avoimen lähdekoodin Trusted Firmware-M -sulautettu tietoturvan. Siihen on integroitavissa Trusted Firmware-M:n FreeRTOS-tietoturva- ja liitettävyyskirjastot, jotka toimivat yhteen Amazonin IoT-pilvipalveluiden kanssa.

Piirien lisäksi tarjolla on PSoC 64 Standard Secure AWS-Wi-Fi Bluetooth Pioneer Kit -kehtyskortti (kuvassa), jossa  on PSoC 64 Standard Secure -kontrollerin lisäksi kaksi megatavua Flash- ja yksi megatavu SRAM-muistia sekä  Muratan valmistama 1DX-moduuli, joka tukee IEEE 802.11n Bluetooth 5.0-siirtoa.

Kehityspaketin voidaan luoda turvallinen yhteys AWS IoT Core pilvipalveluun sekä tarvittaessa myös AWS IoT Greengrass -reunalaskentaan. FreeRTOS-lähdekoodi on saatavissa FreeRTOS.org, GitHub tai FreeRTOS-konsolista.  Lisäksi komponenttijakelija Arrow tarjoaa uutuutta varten ISO-sertifioituja provisiointipalveluita, joiden avulla laitevalmistajat voivat turvallisesti ottaa käyttöön Internet-sovelluksia laajassa mittakaavassa.

Lisää: Cypress (LINKKI), PSoC 64 (LINKKI), PSoC 64 AWS-kehityskortti (LINKKI), FreeRTOS (LINKKI), AWS IoT Core (LINKKI), Amazon IoT (LINKKI) ja Cypress-jakelijat (LINKKI) sekä tausta-tietoa Uusiteknologia 2/2019 lehden ”Uusin keinoin IoT-ratkaisuihin lisäturvaa” -artikkeli (LINKKI).