Congatec kiihdyttää kasvuaan lisäpanoksin

Saksalainen sulautettujen suoritinkorttien valmistaja Congatec aikoo kiihdyttää uuden osakepanostuksen avulla Euroopan rinnalla myös Yhdysvaltain ja Aasian myyntiään. Yritys on panostanut tuotepuolella erityisesti nopeisiin COM- ja Edge-alueen suoritinkortteihin.

Congatecin myynnistä yli kaksi kolmasosaa tulee Euroopassa toimivilta asiakkailta, mutta yritys näkee myynnin Yhdysvaltojen ja Aasian asiakkaiden kanssa kasvavan nopeasti ja odottaa tämän trendin kiihtyvän uuden sijoitusruiskeen kautta.

Yritys on saamassa osakesijoituksen pörssissä noteeratulta sijoitusyhtiö Deutsche Beteiligungsin rahastoilta.  ’’DBAG: n ja DBAG Fund VIII:n avulla meillä on hyvät mahdollisuudet hyödyntää näitä kasvavia markkinoiden mahdollisuuksia’’, sanoo Congatecin toimitusjohtaja Jason Carlson.

Osapuolet ovat sopineet, ettei julkista kauppahintaa. Kilpailuviranomaisten on vielä hyväksyttävä ostosopimus, jonka on määrä toteutua vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä.

Vahvemman kansainvälistymisen ohella Congatec laajentaa mallistoaan. Keskeinen tekijä tulee olemaan kasvava tarve korkean suorituskyvyn laskentaratkaisuille teollisuudessa, internetissä, tekoälyssä ja Edge-reunalaskennassa.