Saksalaisvalmistaja valitsi suomalaisen IoT-ratkaisun

Saksalainen teollisuuselektroniikkaa valmistava Schaeffler on valinnut vaasalaisen Wapicen IoT-Ticket-ratkaisun globaaliksi IoT-toteutusalustakseen. Siihen perustuu myös yrityksen uusi Optime-kunnonvalvontajärjestelmä. Kehityksessä on ollut myös muitakin suomalaisyrityksiä.

Schaeffler Optime automatisoitu kunnonvalvontaratkaisu kone- ja laiteteollisuuden huoltohenkilöstölle sekä kiinteistöjen ylläpitäjille. Se käyttää pilveen kytkettyjä akkukäyttöisiä, langattomia antureita, jotka hyödyntävät suomalaisen Wirepasin mesh-verkkoratkaisua.

Siihen voidaan helposti integroida useita satoja laitteita päivässä ja myös kustannussäästöt ovat olleet valmistajan ilmoituksen mukaan manuaaliseen mittaukseen verrattuna.

”Valitsimme IoT-Ticketin, koska se on helppo mukauttaa tarpeisiimme ja jonka liiketoimintamalli sopii hyvin ratkaisu- ja palveluliiketoimintaamme”, kertoo Schaefflerin ekosysteemistä vastaava Richard Haagensen.

Schaeffler perusti kaksi vuotta sitten Jyväskylään oman IoT Solutions Center -yksikön. ”Perustimme Suomeen Industrial IoT Solution Centerin ja löysimme sopivat partnerit järjestelmän eri osa-alueiden kehittämiseen. Suomalaisten partnereiden ekosysteemi on mahdollistanut järjestelmän nopean kehitysaikataulun.

Olemme löytäneet Suomesta myös osaavia työntekijöitä tiimiimme, ja olemme hyvin tyytyväisiä Jyväskylän tuotekehityskeskukseemme”, kertoo Schaefflerin Rauli Hantikainen, Senior Vice President Industry 4.0.

Yritys tuli hänen mukaansa Suomeen tuotekehitysosaamisen, partneriverkoston ja myös aktiivisen asiakasverkoston vuoksi. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 20 henkeä Jyväskylässä ja lisäksi enemmän partneriverkostossa. Wapicen lisäksi muun muassa tamperelainen Wirepas on yksi yhteistyökumppaneista.

Kuva: Schaefflerin IoT-kunnossapitoantureita ja järjestelmän mobiilisovellus.

Päivitetty