Lämpökamerakännykästä parannettu versio

Kestokännyköitä valmistava brittiyritys Bullitt Group on tuonut tarjolle parannetulla lämpökameralla varustettu Cat S62 Pro -Android-puhelimen. FLIR-yhtiön valmistama lämpökamera tuo puhelimeen aiempiin nähden nelinkertaisen lisäyksen lämpöpikselien lukumäärään ja ominaisuudet sovelluksineen.

Bullit Groupin uusi CAT S62 Pro -kännykän lämpökamera saa tehonsa ammattitason amerikkalaisen FLIR:n Lepton 3.5 tuuman -anturista, joka lisää valmistajan mukaan lämpöpikselien lukumäärän nelinkertaiseksi. Yhdistettynä FLIR:n VividIR-tekniikkaan Cat S62 Pro tarjoaa paremman ja terävämmän kuvanlaadun sekä korkeamman lämpöresoluution.

Cat S62 Pro sisältää aiempiin malleihin useita parannuksia. Esimerkiksi laitteen lämpökuvia voidaan yhdistää S62 Pro -puhelimen 12 megapikselin Sony-kamerakennon tuottamaan kuvaan tai niitä voidaan käyttää FLIR:n muuttuvan voimakkuuden MSX-tekniikan kanssa.

Yhdistelmätekniikka peittää lineaariset yksityiskohdat lämpökuvassa ja siten auttaa lämpökuvien tulkitsemisessa. Lisäksi monet kännykän uudet ominaisuudet tekevät lämpökamerasta aiempaa intuitiivisemman ja takaavat selkeät lämpökuvat jopa täysin pimeässä.

Kamera mittaa pintalämpötilat jopa 30 metrin etäisyydeltä. Mitattava lämpötila-alue -20–400 ºC. Puhelimen näyttö on päivitetty 5,7 tuuman FHD+-näyttöön (18:9) Corningin Gorilla Glass 6 -lasilla. Laitetta voi käyttää hansikkaat kädessä tai märillä sormilla.

Muistia laitteessa on kuusi gigaa RAM- ja 128 gigaa ROM -muistia ja laajennettavissa microSD-kortilla. Järjestelmä piiri on Qualcommin Snapdragon 660. Radio-osan tuki on LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi ja ViLTE ja Bluetooth 5.0. Puhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa.

Kamerassa on 1440 x 1080 HD-videokuvaus VividIR-tekniikalla.  Litiumakun koko on 4 000 mAh. Puhelimen taakse on lisätty sormenjälkitunnistin. Käyttöjärjestelmänä on Android 10 ja päivitys 11-versioon aikanaan.

Cat S62 Pro on testattu yrityksen muiden mallien tavoin. Esimerkiksi IP68- ja MIL SPEC 810H -luokituksen saavuttamiseksi Cat S62 Pro on testattu pudottamalla se toistuvasti teräspinnalle 1,8 metrin korkeudesta. Puhelin ylittää valmistajan mukaan tiukimmat pöly- ja vedenpitävyystestien vaatimukset, ja sen voi pestä saippualla tai desinfiointiaineella. Sen ilmoitetaan kestävän upotuksen 1,5 metriin 35 minuutin ajan

Cat S62 Pro on mukana Googlen Android Enterprise Recommended -suositusluettelossa ja tukee Android Enterprise -ominaisuuksia. Se on myös läpikäynyt johtavilla EMM-ratkaisuilla suoritettuja käyttöönotto- ja käytännöllisyystestejä.

Lisää: Bullitt Group (LINKKI) ja CAT S62- ja muu kestopuhelinmallisto (LINKKI)

Taustaa: CAT (Catepillar) on tunnettu tuotemerkki suurissa maansiirtokoneissa, mutta sitä hyödynnetään myös muualla kuten retkeilyvaatteissa, maastokengissä ja kestokännyköissä. Kännyköiden takana on  brittiyritys Bullitt Group, jolla on maailmanlaajuinen lisenssi Cat (Caterpillar Inc.) kanssa. Yritys tekee lisäksi brittiläisen Land Rover -automerkin tuotelisenssillä alypuhelimia ja oheistuotteita. Bullitt Groupin pääkonttori on Readingissä Englannissa.