Assembly-tietokonefestivaali siirtyy verkkoon

Tietokoneharrastajien Assembly järjestetään koronan takia ensimmäistä kertaa pelkästään virtuaalisesti. Assembly online 2020 korvaa lokakuuksi suunnitellun livetapahtuman. Digitaalinen Assembly online 2020 järjestetään 14.-18.10.2020 ja samalla vuodesta 1992 järjestetty tietokonefestivaali muuttuu avoimeksi kaikille.

Tietokoneharrastajat kokoontuivat aiemmin Helsingin jäähalleihin ja viimeksi messukeskukseen tietokoneineen pariksi vuorokaudeksi nopeiden verkkojen äärelle. Virtuaalisuus ei ole tapahtuman yhteydessä silti täysin uutta, sillä aiemminkin esityksiä ja demoja on välitetty verkkoon videostreamina tai televisiolähetyksinä.

”Assembly-kävijöille tutut demoscene ja pelaaminen pysyvät yhä ohjelmiston kulmakivinä, mutta ne saavat nyt rinnalleen runsaasti uusia aktiviteetteja digitaalisen kulttuurin eri alueilta. Emme halunneet katkaista pitkää tapahtumaperinnettä, vaikka korona fyysisen tapahtuman nyt kaatoikin”. kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Ohjelmassa on joka päivä kaikille avoimia livelähetyksiä, esports-turnauksia, pelaamista, luentoja ja kilpailuja digitaalisen kulttuurin alueelta. Lähetyksiin pääsevät myös kotiLANit ja pelitilat ympäri Suomea. Lisäksi online-tapahtuma on kaikille osallistujille maksuton, ja sitä voi seurata myös MTV-televisiokanavan palvelussa.

Alkuaan Assembly-tapahtuma starttasi Suomessa vuonna 1992 alan harrastajien toimesta. E-pelaamisen suosion kasvettua teleoperaattori Telia hankki 2018 Assemblyn enemmistöomistukseensa. Nykyisin teleoperaattori ja tapahtuma pyörittävät yhteistyössä Telian Esports Series -e-urheilusarjaa, joka laajeni tänä kesänä myös Pohjoismaihin. Lisäksi Talvi-Assembly-tapahtumaa ollaa järjestämässä Helsingin messukeskukseen 25.-28.2.2021.

Lisää: Assembly Online 2020 (LINKKI)

Kuva: Assembly 2019/Telia