Uutuusprosessori sulautettuihin ratkaisuihin

Saksalainen Congatec on julkaissut uunituoreeseen Intelin Tiger Lake -prosessoriin perustuvia korttitietokoneita. Tarjolla on uusi COM Express -kortti ja ensimmäistä kertaa myös nopeampi COM-HPC-standardin mukainen sulautettu korttiuutuus.

Tiger Lake on Intelin koodinimi 11. sukupolven Intel Core -mobiiliprosessoreille, jotka perustuvat uuteen Willow Cove Core -mikroarkkitehtuuriin ja jotka valmistetaan Intelin 10 nm FinFET-tekniikalla. Uudet Congatecin Tiger Lake -prosessoreihin perustuvat moduulit tarjoavat kannettavan tietokoneen tehon pienessä sulautetussa kortissa.

Lue laajempi COMe ja COM-HPC-artikkeli Uusiteknologia 1/2020:sta (LINKKI).

Tyypillisiä sovelluksia uusille korteille löytyy huippuluokan sulautetuista järjestelmistä ja reunalaskennan solmuista aina keskitettyihin pilvipalvelukeskuksiin. Intelin Tiger Lake prosessoriperhe sisältää neliytimiset yhdeksän watin TDP- ja 28 watin tehoiset TDP-mallit.

Merkittävien viestintärajapinnan lisäys on USB 4.0, joka tukee jopa 40 Gbit/s:n tiedonsiirtonopeutta, PCIe 4.0 tunnelointia sekä DP-Alt-tilaa, joka tukee jopa 8K-tarkkuuden videosignaaleja 10-bittisellä HDR:llä.

Sulautettujen Congatecilta on tulossa heti tarjolle uutuusprosessorilla COM-HPC Client A-koon kortit conga-HPC / cTLU ja COM Express Compactin conga-TC570. Molemmilla on tuki Linuxille, Windowsille ja Chromelle. Lisäksi tarjotaan kattavat tukipaketit sekä reaaliaikaisen järjestelmän hypervisor-tuki.

Parhaiten kaikki Intelin uuden piirin ominaisuudet saa käyttöön Congatecin COM-HPC-standardin mukaisella kortilla. Sen liitäntärajapinta tarjoaa yli 800 signaalipistettä, mikä on melkein tuplasti COM Express Type 6 -kortteihin verrattuna.

Lisää: Intel (LINKKI), Congatec (LINKKI), Intelin Tiger Lake -suorittimet (LINKKI, Congatec), Intelin Tiger Lake -tietoa (LINKKI), Congatec COM-HPC-kortti (LINKKI) ja COM-Express -kortti (LINKKI) sekä myyntikanavat Suomessa ja Euroopassa (LINKKI).

Kuvat: Congatec