DNA rakentaa vauhdilla 5G-verkkoaan

DNA:n 5G-verkko on laajentunut nopeasti ympäri Suomea ja on nyt tarjolla yli miljoonalle ihmiselle 24 paikkakunnalla. Ripeä rakentaminen jatkuu ja vuoden loppuun mennessä yritys tavoittelee jopa yli 1,5 miljoonan väestöpeittoa. Myös Elisa ja Telia laajentavat 5G-verkon kattavuutta koko ajan.

Verkon rakentaminen on edennyt koronaviruksen aiheuttamista poikkeustoimista huolimatta suunnitellussa aikataulussa. DNA:n mukaan pienet viivästykset on saatu kurottua kiinni, ja verkon joutuisa laajentuminen jatkuu koko loppuvuoden ajan.

”Seuraavaksi keskitymme etenkin isojen kaupunkiseutujen verkon parantamiseen, eli rakentamista tapahtuu pääkaupunkiseudun lisäksi Turun ja Tampereen seuduilla. Myös Tampereen ja Turun ydinkeskustoihin tuodaan kattava peitto. Pääkaupunkiseudulla erityisesti Pohjois- ja Länsi-Helsingin sekä Espoon ja Vantaan 5G-peitot laajenevat merkittävästi”, DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kertoo.

Vuoden loppuun mennessä DNA tavoittelee jopa yli 1,5 miljoonan väestöpeittoa. Tavoitteen saavuttamiseksi verkkoa kehitetään jo olemassa olevilla alueilla, mutta avauksia tehdään myös aivan uusille paikkakunnille. Kuluvan vuoden aikana verkko on tarkoitus avata vielä Järvenpäähän, Kaarinaan, Kangasalle, Kauniaisiin, Keravalle, Naantaliin, Nurmijärvelle ja Tuusulan Hyrylään.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Espoossa, Heinolassa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Liedossa, Nokialla, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Raahessa, Raisiossa, Raumalla, Ruskolla, Seinäjoella, Sipoossa, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Vantaalla ja Ylöjärvellä.

Myös 5G-puhelinten myynti lähti kesän aikana vahvaan kasvuun. Kesän komeimman myynninaloituksen teki heinä–elokuun vaihteessa myyntiin tullut 5G-puhelin OnePlus Nord 5G, joka loikkasi suoraan elokuun myydyimpien puhelinten eturiviin kaikilla operaattoreilla.

Lisää: Aiemmat 5G-verkon uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä