Huawei sai sovelluskauppaan uuden karttaohjelman

Android-kaupan puuttumisen takia Huawei on pyrkinyt haalimaan omaan puhelimiensa AppGalleryyn sovelluksia Kiinan lisäksi myös läntisillä markkinoilla. Uusin on Tom Tomin Go Navigation karttasovellus, mutta edelleen moni Android-kaupan sovellus puuttuu Huawein AppGallerystä.

Huawein sovelluskauppa AppGalleryn valikoima on silti entistä monipuolisempi, mutta esimerkiksi ainakaan vielä suomalaista korona-vilkkusovellusta ei ole kaupasta tarjolla. Ja silti Suomessa on käytössä kuitenkin yli AppGalleryä tukevaa 800 000 Huawei-laitetta.

TomTom GO Navigation karttasovellus on integroitu Huawei Mobile Services (HMS) Coren In-App Purchases (IAP) -sarjaan: Se on Huawein oma sovelluskehittäjien työkalupakki, jotta AppGallery-käyttäjille voidaan tarjota mahdollisimman turvallinen ja saumaton käyttäjäkokemus.

TomTom GO Navigation -sovelluksessa ei ole mainoksia eikä se kaupallista käyttäjien henkilökohtaisia tietoja. Sovellus tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeiluversion ilman sitoutumista, jonka jälkeen sovellus on maksullinen.

Huawei on kuluneena vuonna keskittynyt rakentamaan omaa Huawei Mobile Services -ekosysteemiään ja sovelluskauppaansa, Huawei AppGallerya. Nykyisin AppGallery on saatavilla 170 maassa ja sillä on globaalisti yli 460 miljoonaa kuukausikäyttäjää ja 33 miljoonaa kuukausikäyttäjää Euroopassa.

Huawein AppGalleryn HMS Core -taustapalvelut on otettu käyttöön 81 000 sovelluksessa. AppGalleryssa on maailmanlaajuisesti 1,6 miljoonaa rekisteröitynyttä sovelluskehittäjää. Vuositasolla AppGalleryssa on latauksia 210 miljardia globaalisti ja 1,2 miljardia Euroopassa.

Tomtomin Go Navigationin lisäksi Huawein AppGalleryssä on alkuvuodesta lähtien ollut ladattavissa myös Nokian ennen omistaman Heren WeGo-kaupunkinavigointikarttasovellus. Lisäksi Huawein  sovelluskauppaan on rantautunut uudistettu Fonecta Caller -puhelinnumerosovellus ja myös Helsingin liikenteen HSL-sovelluksesta on AppGallery-versio.

Lisää: Huawei halajaa suomalaiskehittäjiä 5.3.2020, Uusiteknologia.fi (LINKKI)

Kuva: Huawei