Piiriratkaisu sähköpyöriin ja lautoihin

Renesas on esitellyt uuden piiripaketin kevyen liikenteen sähköisiin liikkumisvälineisiin ja akkukäyttöisiin laitteisiin. Ratkaisu sisältää ISL94216-piirin esimerkiksi 16 kennon akun hallintaan, RX23T-mikrokontrollerin ohjaukseen ja ISL81601-piirin kaksisuuntaiseen pikalataukseen.

Renesasin kokoama 48V Mobility Winning Combination Solution -piirisarja on suunniteltu sähköskootterien, -pyörien ja sähkötyökalujen, mutta myös UPS:n ja energian varastointijärjestelmien toteuttamiseen.

Sarjassa hyödynnetään modulaarista lähestymistapaa sekä laitteistoissa että ohjelmistoissa. Keskeinen osa on Renesasin 32-bittinen RX23T mikro-ohjain, joka sopii moottorinohjausalgoritmien suorittamiseen. Sen langattoman yhteyden tarjoava versio RX23W sisältämä BLE mahdollistaa Bluetooth 5.0 -yhteyden esimerkiksi matkapuhelimeen.

Akkujen valvonta- ja laturiosuus pystyy hallinnoimaan maksimissaan 48 voltin akkupakettia. Mukana on moottorinohjaus- ja invertteriosuudessa synkronoidut virta- ja jännitemittaukset ja ohjaimet.

Ne ovat PWM-moduoituja. Tarjolla on myös algoritmit esimerkiksi harjattomien DC (BLDC) -moottoreiden ohjaamiseen. Esimerkkisuunnittelu on tarjolla myös modulaarisena, joka antaa mahdollisuuden valita toiminnallisia lohkoja sovellusalueesta riippuen.

Referenssipaketti pystyy tarjoamaan esimerkiksi 1600 watin teho 5000 kierrosta minuutissa pyörivään harjattomaan moottoriin. Käytössä on silloin yrityksen HIP2211 eli 100 voltin MOSFET-puolisiltapiiri.

Lisää: Renesas (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)