Etteplan osti mekatroniikkaosaajan

Suunnitteluyritys Etteplan vahvistaa tuotantoon liittyvää osaamistaan ostamalla hollantilaisen alan integraattoriyritys Tegemanin. Eindhovenilaisyritys tarjoaa puolijohteiden, elektroniikan, liikkuvuuden, fotoniikan ja lääketieteen yrityksille mekatronisia tuotantoratkaisuja, -soluja ja -laitteita.

Hollantilainen Tegema on erikoistunut räätälöityyn tarkkuusmekaniikkaan ja -mekatroniikkaan, jonka yhdistää kokemukseensa robotti-, ohjelmisto- ja kokoonpano -teknologioihin. Yrityskauppa laajentaa Etteplanin toimintaa. Yritys on tarjonnut aiemmin jo Hollannissa teknisen dokumentoinnin palveluita.

”Yksilöllisten, entistä älykkäämpien tuotantoratkaisujen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Kehityksen taustalla on automaation lisääntynyt hyödyntäminen ja yritysten kehittyminen Industry 4.0:n mukaisesti. Yrityskauppa vahvistaa nykyistä tuotantoteknologiaosaamistamme ja tarjoaa kiinnostavaa kasvupotentiaalia”, Etteplanin toimitusjohtaja Juha Näkki kommentoi.

Ostettu yritys työllistää sata henkilöä Eindhovenissa ja Arnhemissä,y. Viime vuonna sen  liikevaihto oli noin 11 miljoonaa euroa vuonna 2019. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Yrityskaupan jälkeen Etteplan työllistää Hollannissa noin 200 ihmistä viidessä kaupungissa. Jo aiemmin  Etteplan osti vuonna 2012 hollantilaisen Tedopressin teknisen dokumentoinnin liiketoiminnot ja vahvisti asemaansa viime vuonna   ostamalla teknisen dokumentoinnin asiantuntijayrityksen Triview Technical Communication BV:n Soesterbergistä.