HDC2020: Huaweilta Harmony OS 2.0 ja muitakin uutuuksia

Huawei kertoi tänään Kiinan kehittäjäkokouksessa uudesta Harmony OS 2.0-käyttöjärjestelmästään. Yritys aikoo tuoda ratkaisun myös kaikkiin tuotealueisiin kännyköistä järjestelmätuotteisiin.  Huawein kolmipäiväinen tapahtuma kerää väkeä eri puolelta maailmaa. Lisäksi moni  osallistuu tapahtumaan virtuaalisesti netin kautta.

Huawei esitteli viime vuonna ensimmäisen version HarmonyOS:stä. Kuluvan vuoden aikana järjestelmää varten on kehitetty uusia laitteita ja ominaisuuksia. Käyttöjärjestelmä mahdollistaa esimerkiksi laitteiden nopean löytämisen, välittömän yhteyden, laitteistoyhteistyön ja resurssien jakamisen useiden älykkäiden laitteiden välillä.

”Tästä päivästä lähtien HarmonyOS on tarjolla 128 kt-128 Mt:n IoT-laitteille, kuten älytelevisioille, kannettavalle elektroniikalle ja autoille. Huhtikuussa 2021 se avataan 128 Mt-4  Gt:n laitteille ja lokakuussa 2021 HarmonyOS avataan yli 4 Gt:n laitteille”, sanoo Huawei Consumer Business Groupin vetäjä Richard Yu kertoi käyttöjärjestelmän etenemissuunnitelmista.

HarmonyOS 2.0 tuo mukanaan uutta myös olemassa oleviin ominaisuuksiin, kuten ohjelmistoväylään, tiedonhallintaan ja tietoturvaan.  Yritys esittelee myös uudenlaisen mukautuvan UX-kehyksen, jonka avulla kehittäjät voivat tavoittaa nopeasti kymmeniä miljoonia uusia laitteita ja niiden käyttäjiä.

Tuoreimman päivityksen myötä HarmonyOS tulee olemaan Huawein ilmoituksen mukaan täysin avoin lähdekoodi ja kehittäjät pääsevät käyttämään emulaattoreita, SDK-paketteja ja IDE-työkaluja.

Avoimen lähdekoodin projekti on nimetty OpenHarmonyksi. Projekti käynnistetään vaiheittain vuoden 2020 loppupuolella HarmonyOS-mobiilibeetaversiolla, joka on kohdennettu kiinalaisille kehittäjille.

Tapahtumassa esitellään myös Huawein uudet EMUI 11-, HMS-, HiLink- ja Research-osuudet, jotka antavat valmistajan laitteiden kehittäjille ja ekosysteemikumppaneille mahdollisuuden tuottaa uusia toimintoja ja käyttökokemuksia IoT- tai esimerkiksi HiCarin avulla autoihin. Tapahtuman tietojen mukaan EMUI 11 voidaan tulevaisuudessa päivittää myös HarmonyOS-käyttöjärjestelmäksi.

Lisäksi yli 1,8 miljoonan rekisteröityneen kehittäjän maailmanlaajuisella tuella Huawei Mobile Service on vuoden sisällä kasvanut  kolmanneksi suurimmaksi mobiilisovellusten ekosysteemiksi Applen ja Androidin lisäksi.

Huawei AppGallery -palvelussa on tällä hetkellä yli 96 000 sovellusta, jotka on integroitu HMS Core -palveluun, ja yli 490 miljoonaa aktiivista globaalia käyttäjää. Lisäksi sen jälkeen kun HMS Core 5.0 lanseerattiin kesäkuussa 2020, sen avoimet ominaisuudet ovat kasvaneet HDC:n viime vuoden 14 kit:stä 56 kit:iin, kun taas ohjelmointirajapintojen (API) määrä on noussut alle tuhannesta 12 981 kattaen seitsemän pääaluetta.

Lisäys: Huawei julkistimyös muita uutuuksia. Pienimmästä päästä  on uudet vastamelutoiminnolla varustetut FreeBuds Pro ja FreeLace Pro – korvanappikuulokkeet, Huawei Watch GT 2 Pro- ja Huawei Watch Fit -älykellomallit sekä  kaksi uutta MateBook-sarjan pientä PC-kannettavaa: MateBook X Intelin ja MateBook 14 AMD:n suorittimilla.

Lisää: Lisää: HDC2020-kehittäjätapahtuma (LINKKI) ja tarjonta Youtube-lähetteinä (LINKKI, video)

Kuvat: Huawei Developer Conference 2020

Päivitetty