Nyt Huawei kommentoi piiri- ja näyttötoimituksia            

Huawei kertoo keränneensä kännyköissä tarvittavia piirisarjoja varastoon Yhdysvaltojen kauppapakotteiden takia. Yrityksen mukaan piirisarjoja on riittävästi, jotta matkapuhelintoimituksia voidaan edelleen jatkaa. Myös näyttöjen osalta yritys kertoo, ettei ole riippuvainen yksittäisistä tavarantoimittajista.

Huawein kännykkätoimitusten on ennakoitu tulevan ongelmiin, kun Yhdysvaltain kauppapakotteet estävät sitä hyödyntämästä amerikkalaisperäiseen suunnitteluun liittyviä piiri- ja näyttötekniikoita.

Taiwanilaisen TSMC:n ja Huawein omissa piirisarjoissa on käytetty myös ulkomaista siruteknologiaa. Myös Samsungin näyttötoimitusten on uutisoitu loppuvan Huaweille, toisen tiedon mukaan ne voisivat jatkua. Yhdysvallat harkitsee myös Kiinan oman SMIC-piirivalmistamon laittamista ns. mustalle listalle.

Huawei tuli eilen ulos virallisilla lausunnoilla koskien kännykkätuotantoaan, jonka on arvioitu joutuvan lähitulevaisuudessa komponenttipulaan. Yritys kertoi tiedotteessa varautuneensa kasvaviin haasteisiin ja pystyvänsä lanseeraamaan uusia älypuhelimia edelleen tänä vuonna.

Huawei kertoo rakentaneensa kännyköiden komponenttien toimitusjärjestelmäänsä entistä monipuolisemmaksi eikä ole näin riippuvainen yksittäisistä tavarantoimittajista. Yritys kertoi , että sillä on esimerkiksi mahdollisuus hankkia kännyköihin edelleen näyttöjä ja jatkaa yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa.

Päivitetty