Kosketusohjattava tietokone metsäkoneisiin

Metsäkonevalmistaja Ponssen tytäryhtiö Epec on kehittänyt uuden kosketusohjattavan tietokoneen metsäkoneisiin. Uudessa Opti 8 -mallissa on aiempaa enemmän suorituskykyä ja muistia. Kosketusohjaus on kapasitiivinen ja näytön koko 15,6 tuumaa. Laitteet valmistetaan Epecin Seinäjoen tehtaalla.

Uuden Ponssen Opti 8 -tietokoneen suunnittelun ja muotoilun johtoajatuksena on ollut kehittäjien mukaan käyttäjäystävällisyys, iso ja tarkka näyttö, ergonominen asettelu ohjaamossa sekä responsiivisuus, jotka kaikki parantavat metsäkoneenkuljettajan työskentelyolosuhteita.

’’Opti 8  mahdollistaa Ponssen-metsäkoneiden koneenohjausjärjestelmien kehityksen jatkossa entistä käyttäjäystävällisemmiksi, kertoo Ponssen tuotepäällikkö Markku Savolainen.  

Uusi Opti 8 -tietokone on vakiovarusteena yrityksen ensi vuoden harvestereissa ja kuormatraktoreissa. Käyttöjärjestelmänä on Windows 10.

Ponsse kehittää tytäryhtiö EPecin kanssa aktiivisesti metsäkoneiden tietojärjestelmiä. Yrityksen  Opti -tuoteperheeseen kuuluvat muun muassa ratkaisut koneenohjaus- ja mittauslaitejärjestelmät harvestereille, kuormatraktoreille ja tela-alustaisille sovelluksille.

Lisää: Ponssen tietotekniikkatuotteet (LINKKI) ja Epecin nykyvalikoima (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:ssä julkaistut aiemmat artikkelit Ponssesta ja Epecistä (LINKKI)