Microsoft perustaa Surface-tuotekehitysyksikön Tampereelle

Microsoft avaa Tampereelle uuden laite-elektroniikkaa ja digitaalisia kamera sekä langattomia teknologioita kehittävät tuotekehitysyksikön. Uusi yksikkö tulee toimimaan yhteistyössä Microsoftin Yhdysvaltain Redmondissa sijaitsevan Devices-tiimin kanssa, jonka tulosta on tablettilaitteiden lisäksi myös kännykkämäinen Duo-laite.

Tampereen tiimi tulee koostumaan alkuun 20–30 asiantuntijasta. Uuden tuotekehitysyksikön vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Liisa Peltonen, joka on toiminut aiemmin muun muassa Intelin Tampereen yksiköstä ja sen kamerakehityksestä vastaavana johtajana.

”Haluamme luoda uusia mahdollisuuksia sekä Microsoftille että paikalliselle alueelle, ja rekrytoinnit Tampereen tuotekehitysyksikköön ovat parhaillaan käynnissä”, sanoo Microsoft Surfacen johtava tuotekehitysinsinööri Pavan Davuluri.

Suomi on hänen mukaansa aina ollut innovaatioiden keskus. Tätä täydentää Suomessa oleva laaja ekosysteemi, joka käsittää globaaleja yrityksiä, maailmanluokan tutkimusta ja alan johtavia osaamiskeskittymiä, kuten Tampereen kuvantamisteknologian ekosysteemin.

”Tampereelle perustettava tuotekehitysyksikkö on erinomainen vahvistus Microsoftin toimintoihin Suomessa”, sanoo myös Microsoft Suomen toimintojen toimitusjohtaja Jussi Tolvanen.

Nokian kännykkätoiminnot ja sittemmin niistä luopunut Microsoft on panostanut uuteen tablettityyppiseen Surface-laiteryhmään. Tulossa on myös kahdella näytöllä varustettu kännykkämäinen Surface Duo, jota yritys ei tosin halua kutsua kännykäksi.

TAUSTAA: Nokian kännykkätoimintojen korvaajaksi on Tampereelle muutaman vuoden aikana sijoittunut useita tutkimus- ja tuotekehityskeskuksia. Oman yksikkönsä kaupunkiin ovat tuoneet esimerkiksi kännykkävalmistajat HMD Global, Huawei ja Xiaomi ja kameratekniikoiden kehittäjä Axon.

Microsoft on nyt Nokian muutosten jälkeen viiden vuoden sisällä yhdeksäs Tampereelle kuvantamisen tutkimus- ja tuotekehitysyksikön perustanut ulkomaalainen yritys. Sen tuloa helpottamassa olleen Business Tampereen teknologia-asiakkuusvastaava Oliver Hussey toivottaa Microsoftin Surface-tiimin lämpimästi tervetulleeksi Tampereelle.

”Tällaisten investointien houkuttelussa avainasemassa on seudun osaaminen. Nämä investoinnit eivät tapahdu sattumalta. Keräämme nyt satoa niistä viisasita päätöksistä, joiden ansiosta Tampereella panostettiin muun muassa signaalinkäsittelyn, optiikan ja fotoniikan korkeakoulututkimukseen ja -opetukseen’’, Business Tampereen Oliver Hussey sanoo.

Uudenlainen Tampereen kuvantamisen ekosysteemi perustettiin yli neljä vuotta sitten, ja siitä on tullut nyt yksi johtavista kuvantamisteknologian keskittymistä maailmassa. Lisää (LINKKI, Youtube-video)

Aloituskuva: Microsoft demosi ensi kerran kahden näytön Android-pohjaista Duo-mallia jo viime vuoden lopulla.