Nopea kiihdytinkortti 5G-verkon virtualisointiin

Ohjelmoitavien FPGA-piirien valmistaja Xilinx on esitellyt T1 Telco -kiihdytinkortin 5G-verkkojen O-RAN-hajautetuille yksiköille (O-DU) ja virtuaalisille kantataajuusyksiköille (vBBU).  Myös Nokia aikoo  hyödyntää uutta PCIe-kiihdytinkorttia kehityksessään.

Xilinxin lupaa uuden T1 Telco Accelerator -kortin parantavan 5G-virtualisoidun verkon suorituskykyä ja vähentävän huomattavasti tarvittavien suorittimen ytimien määrää. T1-kortti on ainoa monitoiminen PCIe-muotoinen kortti, joka suorittaa sekä O-RAN-etupuolen protokollat ​​että 5G NR:n ykköskerroksen purkamisen.

Kehittyneiden latausominaisuuksiensa ansiosta T1-kortti vähentää dramaattisesti järjestelmässä tarvittavien suorittimen ytimien määrää. T1-kortti antaa Xilinxin mukaan O-DU: lle mahdollisuuden tuottaa parempaa 5G-suorituskykyä ja palveluja samalla, kun se vähentää järjestelmän virrankulutusta ja kustannuksia. Se voi käsitellä useita 5G NR 4TRX-osuuksia ja kuituliitäntöjä.

Kriittisten kanavakoodaustoimintojen purkaminen keskusyksiköltä T1-kortille tuottaa jopa 45 kertaisen koodauksen ja 23 kertaisen dekoodauksen läpimenon parannuksen samaan palvelimeen suhteessa kiihdytykseen.

Uusi T1-kortti on pienikokoinen, yhden PCIe-korttipaikan kortti, joka voidaan liittää x86-mikroihin ja -palvelimiin. Tuote on jo nyt saatavana näytteinä asiakkaille, mutta volyymituotannon odotetaan alkavan vasta ensi vuoden alkuun mennessä.

Nokia on käyttänyt Xilinxin ratkaisuja jo pitkään. ”Nokian Airframe-suunnittelutiimimme tekee edelleen yhteistyötä Xilinxin kanssa nähdäkseen uudet vaihtoehdot ja ominaisuudet kasvaville 5G-markkinoille”, kertoo Nokian reunalaskenta-alustoista vastaava johtaja Pasi Toivonen.

Lisää: Xilinx (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI).