Qualcommin piiri vauhdittaa uutta virtuaalisilmikkoa

Qualcommin vuosi sitten julkistama Snapdragon XR2 -piirialusta tuo Oculuksen uuteen Quest 2 -silmikkoon  enemmän suorituskykyä, syvyyttä ja interaktiivisuutta. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen VR-laite, joka hyödyntää Qualcommin ja Facebookin omistaman Oculus-yrityksen osaamista.

Kuluttajamarkkinoille tarkoitettu Oculus Quest 2 mahdollistaa kuluttajille yrityksen mukaan markkinoiden edistyneimmät ja mukaansatempaavimmat VR-pelikokemukset.

Laajennettuun todellisuuteen (XR) suunniteltu Snapdragon XR2 -alusta tarjoaa tuntuvasti kasvaneen CPU- ja GPU-suorituskyvyn ansiosta vaikuttavamman käyttäjäkokemuksen kuin edeltäjänsä Snapdragon 835 Mobile XR, joka löytyi alkuperäisen Oculus Questin sisuksista.

Oculus Quest 2:n ja Snapdragon X2 -alustan suorituskyky on kohentunut muun muassa tarkempi näyttö kuin yhdessäkään aiemmassa Oculuksessa, ja sen pikselimäärä on 50 prosenttia suurempi kuin alkuperäisessä Oculus Quest -VR-laitteessa. Näyttöelementtien tarkkuus on 1 834 x 1 920 kullekin silmälle ja virkistystaajuus 60, 72 ja 90 Hz. Malleja on kaksi 64 ja 256 gigtavun muistilla.

 

Uusi Snapdragon XR2 kykenee Qualcomin mukaan jopa 11-kertaiseen laskentatehoon edeltäjäänsä verrattuna, mikä mahdollistaa useamman havainnointialgoritmin käsittelyn samanaikaisesti muiden laskentatehtävien ohella. Seurauksena on yrityksen mukaan entistä mukaansatempaavampi käyttäjäkokemus.

Myös konenäkemiseen suunniteltu EVA-prosessori (Engine for Visual Analytics) helpottaa CPU:n kuormaa vastaamalla VR-ominaisuuksille katseenseurannasta ja mahdollistaa näin Qualcommin mukaan alhaisemman vasteajan sekä vähentää virrankulutusta. Laitteen akun käyttöaika on 2-3 tuntia ja yhteydet hoituvat Wifi6-linkillä.

Lisää: Oculus (LINKKI) ja Qualcomm XR2-piirialusta-tiedote (LINKKI).