Nopeaa 5G-laajakaistaa millimetriaalloilla

Qualcomm ja Ericsson ovat testanneet Yhdysvalloissa US Celluarin kanssa 5G-verkon millimetriaaltoaluetta yli viiden kilometrin kiinteän laajakaistayhteyksiin. Siirtonopeus oli yli 100 megabittiä sekunnissa.

Janesvillessam Wisconsinin osavaltion toteutettu testi osoittaa toimijoiden mukaan , ettei mikrometrialueen 5G mmWave ole ainoastaan urbaanien ja tiheästi asutettujen alueiden tekniikka, vaan sitä voidaan hyödyntää myös laajemmin verkkoa rakennettaessa.

Millimetrialueen 5G-ratkaisut voivat helpottaa esimerkiksi nopeiden laajakaistayhteyksien saatavauutta kaupunki-, lähiö- ja maaseutuympäristöissä. Operaattoreille se tarjoaa myös joustavan tavan laajentaa peittoaluetta ja viedä 5G-nopeus alueille, joissa se ei aiemmin ole ollut saatavilla.

Lisää: Qualcommin tiedote (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock