Lisää vauhtia SSD-muistimoduuliin

Samsungin uusi korttitason M.2-liitettävä  SSD-muistimoduuli 980 PRO on suunniteltu käsittelemään suuria datakuormia. Valmistajan ensimmäisen PCIe 4.0 SSD-aseman ilmoitetaan olevan kaksi kertaa nopeamman kuin PCle 3.0 SSD- ja jopa 12,7 kertaa nopeammat kuin nykyiset SATA-liitäntäiset SSD-asemat.

Samsungin uusien 980PRO-asemien peräkkäiset lukunopeudet voivat olla aina 7000 Mt/s  ja kirjoitusnopeudet 5000 Mt/s asti. Paremman suorituskyvyn lisäksi Samsungin uudessa 980 PRO:ssa on käytössä Dynamic Thermal Guard -lämmönhallintaratkaisu, jonka luvataan varmistavan aiempaa paremman luotettavuuden.

Useimmissa muissa suuritehoisissa NVMe-SSD-levyissä käytetään edelleen ulkoisia kuparijäähdyttimiä lämmön hajauttamiseen, mutta uudessa moduulissa on käytössä nikkelipäällyste ohjaimessa ja SSD:n takana olevassa lämmönlevittimessä.

Uudet lämpöä hajauttavat ominaisuudet mahdollistavat laitteen kompaktin ja ohuen M.2-muotoilun säilymisen.

Samsung on suunnitellut N-NAND- ja DRAM-muistien lisäksi moduulin avainkomponentit mukaan lukien Elpis-SSD-ohjaimen. Muistipiireinä on Samsungin 3-bitin V-NAND-MLC-piirit. Moduulissa on sisäänrakennettuna myös salausominaisuus.

Uusi Samsungin SSD 980 PRO:sta tulee myyntiin yhden teratavun lisäksi 500 ja 250 gigatavun versiona.

Lisää: Samsung Semiconductorin SSD-toiminnot (LINKKI) ja Samsung 980PRO:n tekniset tiedot (LINKKI, pdf)