Microchipin ohjaimiin graafiset käyttöliittymät – Linuxilla

Microchip on julkaissut Linux-pohjaisen kehitystyökalupaketin ohjainpiirisovelluksiinsa nopeuttamaa graafisten käyttöliittymien ohjelmointia.  Ensemble Graphic Toolkitin avulla voidaan suunnitella graafisia näyttöliittymiä teollisuuslaitteisiin, lääketieteellisiin laitteisiin, autoihin ja rakennusautomaatiojärjestelmiin. 

Ensemble Graphics Toolkit on suunniteltu toimimaan Linux-käyttöjärjestelmän ja Microchipin 32-bittisten suorittimien kanssa.  Se on ilmainen ja avoimen lähdekoodin C++ kieleen pohjautua graafisten käyttöliittymien suunnittelutyökalu.

EGT on optimoitu Microchipin 32-bittisille MPU: ille, joissa on Linux-käyttöjärjestelmä.  Suositeltavia prosessoreja ovat Microchipin SAMA5- ja SAM9-sarjan prosessoriperheet, Arm Cortex-A5 ja ARM926EJ-S.

Ensemble Graphics Toolkit ja Linux voidaan optimoida nopeaan kylmäkäynnistykseen – käynnistysajat ovat alle kolme sekuntia kylmäkäynnistyksestä, jota tarvitaan sovelluksissa, kuten autojen kojelaudan laitteet. Se optimoitu toimimaan parhaiten matalan ja keskitason tarkkuuden (1024 × 768) graafisten näyttöjen kanssa.

EGT on saatavana ilman rajoittavia lisenssejä tai rojaltimaksuja kaikille graafisten sulautettujen Linux-järjestelmien käyttöliittymien kehittäjille. Kirjasto on julkaistu hyvin sallivalla avoimen lähdekoodin Apache 2.0 -lisenssillä. Tuote voidaan integroida myös Microchipin Linux4SAM Long Term Support (LTS) Linux -tuotteen kanssa.

Lisää: Microchip (LINKKI), tuotetiedot Linux4SAM (LINKKI)m Ensemble Graphics Toolkit (LINKKI)