Leuvenista innovaatiopääkaupunki – Espoo jälleen kuuden joukkoon

Belgian yliopistokaupunki Leuven selvisi voittajaksi Euroopan komission innovaatiopääkaupunkikilpailussa.  Suomesta Espoo sijoittui kuuden parhaan joukkoon viime vuoden tyyliin.  Leuven sai sijoituksesta miljoona euroa ja Espoo 100 000 euroa paikallisen innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

Vuoden 2020 kisan tulokset julkistettiin tänään järjestetyillä EU:n tutkimus- ja innovaatiopäivillä.  Leuwenin ja Espoon lisäksi muita palkittuja olivat kuuden joukossa Cluj-Napoca (Romania), Helsingborg (Ruotsi), Valencia (Espanja) ja Wien (Itävalta).

Voittajana Leuven sai suurimman potin eli miljoona euroa. Palkintorahat tulivat EU:n Horizon 2020-ohjelmasta.

Espoon vahvuus oli kaupungin mukaan yhdessä tekeminen, ns. Make with Espoo -hengessä. Verkostomaisella innovaatiotyöllä on myös pitkät perinteet. Espoo osallistuu innovaatiopääkaupunkikilpailuun, koska se tuo kaupunkia hyvin esille yritysten, investoijien ja osaajien keskuudessa.

Kaupungin isoimpia innovaatiotoimijoita ovat Nokia, Fortum, Neste, Aalto-yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT, mutta myös monet pienemmät yritykset ja yhteisöt.  Espoo menestyi samaisessa kisassa vuosi sitten, jolloin se sijoittui myös kuuden parhaan joukkoon. Viime vuoden innovaatiopääkaupunki-tittelin vei Nantes Ranskasta.

Voittosummalla Espoo tukee erityisesti lasten ja nuorten innovaatiotoimintaa kestävän tulevaisuuden vahvistamiseksi.

Lisää: iCapital-innovaatiopääkaupunkikilpailu 2020 (LINKKI) ja palkintojako 24.9.2020 Youtube-videona (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock