Maailman ihailluimmat teknologiahenkilöt – Gates laskussa, Musk nousussa

Yhdysvaltain  entinen presidentti Barack Obama nousi Microsoftin perustajan Bill Gatesin ohi maailman ihailluimmaksi mieheksi, kertoo uusin YouGov-tukimuslaitoksen raportti. Samalla tunnetuista teknologiaosaajista Teslan ja SpaceX:n perustaja Elon Musk nousi listalla yhdeksänneksi.

Elon Musk on mukana myös nopeaa ihmisten kuljetustekniikkaa kehittävässä Hyperloop-projektissa.

Tänä vuonna YouGovin kyselyä on laajennettu 42 maahan, mikä on kaikkien aikojen suurin määrä. YouGov on haastatellut kaikkiaan yli 45 000 henkilöä listan laatimiseksi.

Bill Gates putosi listalla  vain yhden sijan, mahdollisesti COVID-19-viruksen levittämiseen liittyvien huhujen seurauksena kakkoseksi. Sen sijaan Teslan ja SpaceX:n perustaja ja johtaja Elon Musk on tämän vuoden korkein nousija ja nousi neljä sijaa, 13. sijalta 9. sijalle.

Ihailluimpien miesten listalla oli useita poliitikkoja, liikemiehiä ja urheilijoita, kun naisten listalla viihdetaiteilijat hallitsevat suurelta osin 20 ihailluimman naisen listaa.

Suomen ihailluin mies oli selvityksessä presidentti Sauli Niinistö, joka nousi listalla kolme sijaa. Maailman listalla Barack Obama oli Donald Trumpia ihaillumpi kaikissa maissa, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Barack Obama siirtyi myös listalla yhden sijan ylöspäin, kun taas Donald Trumpin sijoitus heikentyi yhdellä.

Trump oli YouGovin uusimmalla 2020 listalla maailmanlaajuisesti 15. sijalla. Hän sijoittui parhaiten Yhdysvalloissa (toinen sija), Etelä-Afrikassa (kolmas sija) ja Vietnamissa (kolmas sija). Hän ylitti Obaman vain yhdessä maassa, nimittäin Venäjällä, jossa Trump oli 11. sijalla Obaman 15. sijaa vastaan.

YouGov keräsi ehdokkaita panelisteilta 42 maassa tammikuusta maaliskuuhun 2020.