Nokia ottaa IoT-verkkoonsa Equinixin datakeskukset ja yhteydet

Nokia ottaa datakeskusyhtiö Equinixin strategiseksi yhteistyökumppaniksi yrityksen Worldwide IoT Network Grid (WING) -palveluun. Equinixin datakeskukset tarjoavat Nokialle suorat datayhteydet mobiili-, IoT- ja  pilviratkaisuihin. Katso esittelyvideolta Nokian WING-verkoston toimintaperiaate.

Nokia hyödyntää yhteistyön myötä Equinixin IBX-datakeskuksia mobiili-, IoT- ja pilvipalveluyhteyksissä maailmanlaajuisesti. systeemeihin. Yhtiöiden tavoitteena on tuoda seuraavan sukupolven, verkon reunaa hyödyntäviä, palveluita markkinoille.

Nokia WING mahdollistaa operaattoreille nopean pääsyn IoT-liiketoimintaan tai auttaa laajentamaan jo olemassa olevaa IoT-toimintaa.  Platform Equinix -ratkaisun avulla Nokia WING pystyy vastaamaan IoT-dataliikenteen ja laitetiheyden asettamiin vaatimuksiin kansainvälisesti.  Samalla se pystyy varmistamaan yhteensopivuuden alueellisiin sääntelyihin (esim. GDPR).

Lisäksi yhtiöt tutkivat yhdessä verkon reunan uusia mahdollisuuksia sekä käyttöönottomalleja, jotka edistävät pilvilaskennan, tekoälyn, koneoppimisen ja IoT-ratkaisujen tehokkuuksia. Equinix pystuu tarjoamaan varmistetut yhteydet kaikkiin suurimpiin pilvipalveluihin, verkkopalveluntarjoajiin sekä ekosysteemitoimijoihin 210:llä IBX-datakeskuksellaan 55 markkinalla.

Datan määrän odotettu massiivinen kasvu maailmassa nostaa tarvetta paikalliselle datan keräämiselle ja käsittelylle. Nokian ja Equinixin palvelun kaltaiset, entistä nopeammat, matalamman latenssin ratkaisut mahdollistavat tarvittavat gigabittinopeudet miljardien IoT-laitteiden tuottaman datan keräämiseen ja liikuttamiseen.

“Nokia WINGin tavoitteena on tarjota operaattoreille ylivertainen IoT-palvelukokemus, johon kuuluvat maailmanlaajuinen verkkokattavuus sekä yhdenmukaiset palvelulupaukset. Yhteistyömme Equixin kanssa tukee meitä IoT-datan hallinnassa ja analysoinnissa maailmanlaajuisesti”, kommentoi Nokia WINGin johtaja Ankur Bhan.

Nokia WING luo operaattoreille yhden maailmanlaajuisen raja- ja teknologiriippumattoman IoT-verkoston. Se tarjoaa maailmanlaajuisen matalan vasteajan ja kattavuuden sekä Infrastructure as a Service -palvelun IoT-käyttöönottojen vauhdittamiseen. Se sisältää globaalin IoT-verkon ja yhteyksien hallinnan, dedikoidut IoT-palvelut, laskutuksen, tietoturvan ja data-analytiikan sekä sovellusekosysteemin.

Lisää: Nokian WING-verkko ja esittelyvideo (LINKKI).

PÄIVITYS 7.10.2020: Equinix on valinnut puolestaan Nokian yhteistyökumppanikseen vauhdittamaan omien asiakkaidensa 5G-palveluiden käyttöönottoa. Käytännössä yhteistyö koskee FP4-pohjaisten reitittimien ja NSP-alustan käyttämistä Equinixin yli 200:ssa datakeskuksessa. Lisää Nokian tiedotteesta (LINKKI).