Patenttihakemusten määrä kovassa kasvussa

Suomessa haettiin kansallisia patentteja 16 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan ajankohtaan, kertoo Patentti- ja rekisterihallituksen tilastot.  Hakemuksia on tullut kahdeksassa kuukaudessa 1 048 kappaletta. Määrä on suurin kuuteen vuoteen.

Lukumääräisesti eniten patenttihakemuksia on tullut Uudeltamaalta: 566 kappaletta. Luku on 78 prosenttia Uudenmaan koko edellisvuoden hakemusmäärästä. Kun kuluvaa vuotta on vielä kolmannes jäljellä, joten PRH ennustaa selkeää kasvua myös koko vuoden hakemusmäärään.

Seuraavana tulevat Pirkanmaa 76 hakemuksella ja Pohjois-Pohjanmaa 60 hakemuksella. Pohjois-Pohjanmaalta hakemuksia on tehty jo 4 enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Keski-Suomessa on tehty 46 hakemusta, Päijät-Hämeessä 32 hakemusta ja Etelä-Karjalassa 28 hakemusta.

Vaatimattomampia, mutta silti edellisvuoden ylittäviä hakemusmääriä, on tehty Kanta-Hämeessä (16 kappaletta), Lapissa (9 kappaletta) ja Keski-Pohjanmaalla (6 kappaletta).

Kansallisten eli vain Suomessa voimassa olevien patenttien lisäksi PRH käsittelee myös kansainvälisiä patenttihakemuksia. Lue lisää patenteista.

Lisää:  PRH:een tehdyt kansalliset patenttihakemukset maakunnittain (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock