360 asteen lisäkamera kännykkään

Android-kännyköihin suunniteltu Kandao QooCam -kamera kiinnittyy USB-liittimellä osaksi älypuhelinta. 4K-kuvaa tallentavan kameran hallinta onnistuu suoraan älypuhelimen näytöltä. Kameramoduuli on tarkoitettu erityisesti laajakuvaotosten että 360 asteen videoiden ja kuvien kuvaaminen. Mukana linkki esittelyvideoon.

Kameramoduulissa on eri asetuksia kuvasuhteista erilaisiin värisuotimiin ja laajakuvatoimintoihin ja kasvokuvaus AI-toimintona. Siinä on myös automaattinen kuvanvakaus, jonka ansiosta kuva pysyy tasaisena esimerkiksi kävellessä tai juostessa.

Kamerassa on neljä gigatavua tallennustilaa ja USB-C-liitännän ansiosta tiedostonsiirto puhelimeen on nopeaa. Painoa moduulilla on 67 grammaa ja akun luvataan kestävän 80 minuutin kuvaamisen. Hinta on 159 euroa arvonlisäveroineen.

Kameran kaksi 200 asteen kalansilmälinssiä mahdollistavat laajakuvan ja yhdysrakenteinen stereomikrofoni. Musiikin lisääminen videoihin suoraan omasta puhelimesta on tehty helpoksi.  Lisäksi kamera soveltuu erilaisten videostriimien lähettämiseen puhelimen avulla.

Esimerkiksi Facebook, YouTube ja Twitter ovat suoraan tuettuja striimausalustoja.  Kameralla voidaan kuvata myös 360 asteen videoita, jotka ovat yhteensopivia virtuaalitodellisuuslasien kanssa.

Lisää: Kandao Technology (LINKKI), esittelyvideo (LINKKI) ja jakelija Boston Distribution (LINKKI).