Teollisuuden tekoälystä virtuaalitapahtuma tiistaina

Teollisuuden kehittäjäyhteisö Dimecc järjestää verkossa lokakuun 27. teollisuusautomaation tekoälyratkaisuja esittelevän virtuaalitilaisuuden. Nettipohjaisessa AI Applications In Industry -tapahtumassa ovat mukana muun muassa  Nokian ja Tampereen yliopiston lisäksi Glaston, Epec, Quva, Top Data Science ja Novatron.

Kaikille avoimessa AI Applications In Industry – virtuaalitapahtumassa esiteltävät tekoälysovellukset ovat peräisin kaksivuotisesta yrityslähtöisestä MIDAS-projektista.  Tarjolle tulee tietoa esimerkiksi lasinvalmistuslaitteita valmistavasra Glastonin MIDAS-projektista, joka keskittyy karkaisukoneen koneälyyn ja se tähtää kohti täysin automatisoitua karkaisu-uunia.

”Glastonin tekoälykehityksen pohjan luo nyt jo yli kahden sadan karkaisukoneen pilveen keräämä data, joka lähestyy neljän miljoonan lastauksen rajaa. Tälle alustalle Glaston kehittää uusia teknologioita kuten syväoppivia neuroverkkoja, joilla lisätään karkaisuprosessin automatisointia sekä luodaan ennakoivan huollon toiminnallisuuksia”, kertoo Kai Knuutila, Glastonin digitaalisten palvelujen vetäjä.

Novatronin koneohjausjärjestelmän ja sensorien avulla työkone tietää reaaliaikaisesti ja senttien tarkkuudella oman sijaintinsa ja tilan työmaalla stereokameroiden ja LiDAR-sensorien avulla.  Projektissa kehitettyjen algoritmien avulla luodaan koneen ympäristöstä reaaliaikainen ja jatkuvasti päivittyvä dynaaminen tilannekuva.

Metsäkonevalmistaja Ponssen tyräyhtiö Epecin projektissa kohteena on keinoälyn soveltaminen robotiikkaan sekä ennakoivaan huoltoon avaten uusia mahdollisuuksia koneenrakentajille. Tampereen yliopisto on tutkinut puolestaan MIDAS-hankkeessa yleisiä koneoppimisen käyttöönottoon liittyviä pullonkauloja ja menetelmiä niiden välttämiseksi.

Lisää: Tampereelta Hervannan Kampusklubilta virtuaalisesti toteutettava AI Applications In Industry -tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymisen. Lisätietoa ja linkki tapahtumasta on yhteistyökumppanina toimivan AI Aamun verkkosivulla (LINKKI).

Kuvituskuva: Glaston