Uusi tuoteluettelo ESD-teollisuuskalusteista

Suomalainen tuotanto- ja hyllykalusteita valmistava Treston on julkaissut luettelon ESD-suojatuista kalusteistaan. Mukana on ESD-työpöydät lisävarusteineen, säilytysjärjestelmät, vaunut, valaisimet, kaapistot ja tuolit. Tarjolla on myös erillinen käytännön opas EPA-suoja-alueen luomiseen.

Sähköstaattinen ESD-vaurio on usein näkymätön, ja jos tällainen vaurio on olemassa, se voi vaikuttaa tuotteen luotettavuuteen ja käyttöikään. Siksi ESD-suojautuminen on erityisen tärkeää elektroniikkalaitteita valmistettaessa ja huoltaessa.

Investointi ESD-suojaukseen kannattaa, sillä ESD-vaurioiden synnyn estäminen on yleensä kustannustehokkaampaa kuin vioittuneiden tuotteiden korjaaminen ja vaihtaminen.

Uudella ESD-kalusteet  2020 -luettelolla Treston haluaa helpottaa tarvittavien ESD-työpisteiden ja -kalusteiden hankintaa suojattuun EPA-tuotantoon. Luettelossa on mukana on kalusteiden lisäksi maadoitustarvikkeita, ESD-rannekkeita ja -mattoja.

Trestonilla on myös erillinen sähköinen e-opas, jossa käydään läpi ESD-suojattujen alueiden luomista. ESD-työpisteet ja niihin liittyvät varusteluosat ja lisätarvikkeet toimitetaan sähköisesti puolijohtavalla maalilla maalattuna.

Teollisuuden lisäksi Treston valmistaa koteihin ja julkisiin tiloihin sovella-tuotemerkillä säilytysratkaisuja. Sillä on tehtaat Jyväskylässä ja Turussa sekä tytäryhtiöt Saksassa, Ranskassa ja Englannissa.

Lisää: Trestonin ESD-suojatut kalusteet 72 sivuinen tuoteluettelo (LINKKI) ja Trestonin opaskirjanen ESD-suojauksesta ja EPA-alueen valmistelusta ja rakentamisesta (LINKKI, vaatii kirjautumisen).

Kuvat: Treston