Näin korona muuttaa yritysten digitalisoitumista

Globaali datakeskusyhtiö Equinix julkaisi tänään uusimman Global Interconnection Index (GXI) -markkinakatsauksensa, joka kertoo myös miten koronaviruspandemia on dramaattisesti vaikuttanut yritysten seuraavien kolmen vuoden digitalisoitumissuunnitelmiin.

Equinixin GXI-raportti ennustaa, että koko maailman ja Euroopan ja muun EMEA-alueen suorien, julkisen internetin ohittavien datayhteyksien kaistanleveydet kasvavat 45 prosenttia vuodessa (CAGR) vuosien 2019 ja 2023 välillä.

Selvityksen mukaan koronaviruspandemian kiihdyttäessä myös digitalisaatiota erityisesti yritykset, jotka tuottavat palveluita etätyön mahdollistamiseen, kuten operaattorit ja pilvi- ja IT-palveluiden tarjoajat, vastaavat arvioiden mukaan 54 prosentista EMEA-alueen suorien datayhteyksien kasvusta lähivuosina.

Suorilla datayhteyksillä (engl. interconnection) tarkoitetaan eri organisaatioiden välisiä keskinäisiä, julkisen internetin ohittavia yhteyksiä.

Euroopan alueen suorien yhteyksien kasvu näkyy raportin mukaan eniten Frankfurtin, Amsterdamin, Pariisin ja Lontoon alueiden liikenteissä. Koko EMEA-alueen suorien keskinäisten datayhteyksien kaistanleveyden (3782 Tbps)  arvioidaan kattavan 23 prosenttia koko maailman suorien yhteyksien kaistasta vuonna 2023.

Suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyden kasvava maailmanlaajuinen trendi näkyy hyvin myös Suomessa ja laajemmin Pohjoismaissa”, kommentoi Sami Holopainen, Equinix Finlandin toimitusjohtaja.

GXI-raportti ennustaa myös, että EMEA-alueen suorien datayhteyksien kaistanleveys nousee 45 prosenttiin vuodessa (CAGR) vuosien 2019 ja 2023 välillä. Odotettu kasvu syntyy yleisen digitalisoitumisen voimistumisesta sekä erityisesti yritysten lisääntyneistä yhteystarpeista niiden siirtyessä keskitetystä datan hallinnasta kohti hajautettuja, verkon reunoilla sijaitsevia tiedonkäsittelypisteitä.

Tarpeet lisääntyvät kun yritykset skaalaavat toimintojaan ja tukevat reaaliaikaisia kohtaamisia ihmisten, esineiden  (IoT), sijaintien sekä pilvipalveluiden välillä. Näiden yhteyksien yhteenlaskettu kapasiteetti on 64 tsettatavua, joka vastaa kaistanleveydeltään tilannetta, jossa jokainen maapallon 7,8 miljardista asukkaasta välittäisi koko DNA-sekvenssinsä yhden tunnin aikana.

Lisää: Equinicin Global Interconnection Index (GXI) Volume 4 -raportti (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock