Hyppönen puhuu virtuaali-Assemblyssa tietoturvasta

Eilen verkossa alkanut tietokonefestivaali Assembly jatkuu sunnuntaihin asti. E-pelaamisen ja digitaiteen lisäksi tapahtumassa on erilaisia kilpailuja ja tunnettuja alueen puhujia. Esimerkiksi perjantaina puhuu tapahtumassa tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Hyppönen on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia tietoturva-asiantuntijoita, joka on tutkinut verkkorikollisuutta melkein 30 vuoden ajan. Hän toimii oman toimensa lisäksi myös  EUROPOLin neuvonantajana, konsultoi turvallisuusasioita Suomen ylimmälle valtionjohdolle.

Hyppönen puhuu perjantaina 16.10 klo 18.45 – 19.15 Assemblyssa siitä, miten modernit internetin tietoturva-ongelmat vaativat moderneja ratkaisuja. Teknologia on tuonut huimaavia uusia mahdollisuuksia – ja samalla uusia ongelmia. Internet on paras ja pahin asia mitä meidän aikanamme on tapahtunut, mutta miten tasapainotella hyvän ja pahan välillä?

Tapahtumassa on lisäksi koko loppuviikon ajan muun muassa paljon puhetta ja toimintaa pelien ja pelikoodauksesta. Perjantaina 16.10 kello 15.45 alkaen järjestetään myös robosota, jossa radio-ohjattavat robotit taistelevat keskenään ja pyrkivät tekemään vastustajan toimintakyvyttömäksi tai työntämään tämän kehästä ulos.

Robottikisat järjestetään fyysisesti Tampereella Oldskool ry:n tiloissa ja striimataan videona sieltä verkkoon.  Robottikisan finaali nähdään 17.10 tapahtuman päälähetyksessä lauantaina iltapäivällä 15.45 alkaen. Assembly-tapahtuman palkintojenjako on sunnuntaina 18.10 klo 14:30 – 15:30.

Assembly järjestetään koronan takia nyt ensimmäistä kertaa täusin virtuaalisesti. Festivaali on silti täysin maksuton ja avoin kaikille. Sitä voi seurata sunnuntaihin 18.10 asti verkko-osoitteessa assembly.org sekä Mtv-kanavan verkkopalvelusta www.mtv.fi. Tapahtuman ohjelma on pääosin suomeksi.

Lisää: Assembly 2020 -sivusto (LINKKI) ja ohjelma-aikataulu (LINKKI).

Kuvituskuva: F-Secure, Mikko Hyppönen.