Uusi IoT-alusta yhdistää pian yli miljoona autoa

Japanilainen teleoperaattori KDDI toteuttaa yhteistyössä Orange Business Servicesin kanssa IoT-alustan alustan Toyotalle ja Mazdalle. Uusi ratkaisu kattaa alkuvaiheessa autojen internetpalvelut 63 eri Euroopan maassa ja alueella Orangen mobiiliyhteyksien kautta.

Toyota ja Mazda haluavat parantaa uuden IoT-verkon kautta autojen ja palveluidensa asiakaskokemusta internetiin liitettyjen autojen avulla. Uuden ratkaisun avulla yritykset pystyvät tarjoamaan uusia IoT-palveluita Euroopassa myytäville ajoneuvoilleen.

’’Tiiviin konsultoinnin ja KDDI:n kanssa toteutetun pilottiprojektin pohjalta olemme toteuttaneet räätälöidyn IoT-alustan, jonka kautta voidaan tarjota turvallisuutta ja mukavuutta lisääviä innovatiivisia internetpalveluja”, sanoo Orange Business Servicesin Smart Mobility Services -yksikön johtaja Valerie Cussac.

Orange Business Servicesin yhteyksienhallintaratkaisu integroidaan suoraan KDDI:n omaan alustaan, jonka kautta voidaan tarjota Toyotalle ja Mazdalle turvalliset ja luotettavat IoT-yhteydet. Pilviyhteydet toteutetaan Orangen runkoverkon avulla, mikä takaa suorituskykyiset ja turvalliset yhteydet alustojen välille.