Pitkien etäisyyksien Bluetooth 5.2-piirimoduuli

Ranskalainen Insight SiP ovat julkaissut Bluetooth 5.2-yhtensopivan piirimoduulin, joka tukee entistä pidempiä tiedonsiirtoetäisyyksiä. Uutuus on varsin vähävirtainen ja kestää jopa 105 celsiuksen lämpötiloja.

Insight SiP:n uusi ISP1907-HT RF  tukee  pitkän etäisyyden Bluetooth 5.2:n lisäksi muitakin langattomia tekniikoita kuten Bluetooth-paikannusta, Bluetooth Meshiä, ANT/ANT+, Zigbeetä ja Threadia.

Uusi ISP1907-HT RF on kooltaan vain 8 x 8 x 1 mm ja siinä on integroitu antenni. Ja laajennetun jopa 105 celsiusasteeseen lämpötila-alueensa ansiosta se on ihanteellinen esimerkiksi älyvalaistuksiin tai kiinteistöautomaatioon.

Valmistaja lupaa ratkaisunsa tarjoavan luokkansa johtavan suorituskyvyn erinomaisella akunkestolla. Se on suunniteltu toimimaan tarvittaessa nappiparistolla. Pienen virrankulutuksen ja edistyneen virranhallintajärjestelmän ansiosta akku voi kestää ranskalaisyhtiön mukaan jopa useita vuosia

Piirimoduuli perustuu norjalaisen Nordic Semiconductorin nRF52833 järjestelmäsiruun (SoC), jossa on integroituna 2,4 GHz lähetin-vastaanotin, 32-bittisen ARM Cortex-M4-ohjain, 512 kilotavun flash- ja 128 kilotavua SRAM-muisti sekä analogisia ja digitaalisia oheispiirejä.

Moduulissa on myös 32 MHz:n ja 32 kHz:n kellokiteet, integroitu RF-sovitin sekä antenni- ja DC-DC-muuntimet.

Ensimmäiset ISP1907-HT-moduulin prototyypit ja kehityspaketti ohjelmistoineen ovat jo saatavilla tuotekehitystä varten. Varsinainen moduulien massatuotanto alkaa kuitenkin vasta ensi vuoden alkupuolella.

Lisää: Insight SiP (LINKKI), tuotetiedot ISP1907-sarja (LINKKI), ISP1907-HT-EB (LINKKI, Rutronik) ja jakelijat (LINKKI).