Kännykkäakkujen langaton lataus nopeutuu

Uusin merkkipaalu on kiinalaisen kännykkämerkki Xiaomin 80 watin tekniikka, jonka luvataan lataavan tyhjän 4000 mAh:n akun kymmeneen prosenttiin yhdessä minuutissa, 50 prosenttiin 8 minuutissa ja kokonaan 19 minuutissa.

Xiaomin uusi langaton 80 watin Mi-lataustekniikka on yrityksen uusin askel eteenpäin viime vuonna julkistamasta 30 watin langattomasta latauksesta. Uusi tekniikka tarjoaa Xiaomin mukaan merkittävästi enemmän, kuin muut valmistajat kykenevät vielä langattomasti tarjoamaan.

80 watin latauksen käyttöönotto on merkittävää paitsi langattomalle lataukselle, myös latausteknologialle ylipäätään. Xiaomi on tunnistanut kännyköissä pitkän akkukeston ja nopean latausajan merkityksen laitteiden tulevaisuuden kehitykselle.

Xiaomi esitteli viime maaliskuussa ensimmäisen 40 watin langattoman latauksen, jonka yhtiö ylitti heti elokuussa ensimmäisellä sarjatuotantoon ehtineellä 50 watin langattomalla latauksella. Uusin 80 wattinen on jo kolmas yrityksen laajennus langattomassa lataustekniikassa alle vuodessa.

Xiaomi esitteli aiemmin tänä vuonna myös Mi 10 Ultra -puhelimen, jonka yhteydessä yritys toi  tarjolle 120 watin langallisen ja myös 50 watin langattoman latauksen.

TAUSTAA: Xiaomi on kiinalainen, vuonna 2010 perustettu yritys, joka listautui Hong Kongin pörssiin vuonna 2018. Yritys on kasvanut nopeasti maailman neljänneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi. Suomen markkinoille Xiaomi saapui vasta hiljattain. Yrityksellä on lisäksi Tampereen Hervannassa tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa, joka keskittyy pääosin älypuhelinten kameroiden tekniikoiden kehittämiseen, kuten uusiin algoritmeihin, koneoppimiseen sekä kuvan ja videoiden prosessointiin.