Intel myy NAND-muistipiirinsä

Korelalainen muistipiiriyritys SK hynix ostaa Intelin NAND-muistipiiritoiminnot yhdeksällä miljardilla dollarilla eli vajaalla kahdeksalla miljardilla eurolla.  Kauppa sisältää piiritoimintojen lisäksi Kiinassa sijaitsevan Dalian NAND-muistipiiritehtaan Kiinassa.

Kaupan kautta Intel saa rahoitusta prosessoritoiminnan kehittämiseen, joka on viime aikoina jäänyt teknologisesti kilpailevan AMD:n varjoon. Kauppa sisältää Kiinan tehtaan lisäksi NAND SSD -massamuisti-, NAND-komponentti- ja kiekkoliiketoiminnan.

Intel säilyttää itsellään Optane-massamuistiliiketoimintansa. Lisäksi sopimuksen mukaan Intel jatkaa NAND-kiekkojen valmistusta Dalianin muistinvalmistuslaitoksessa ainakin kaupan lopulliseen hyväksymiseen asti.

Yritykset pyrkivät saamaan vaaditut valtion hyväksynnät, odotettavissa vuoden  2021 mennessä.