Uusi 6G-lehti verkkoon

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma on julkaissut uuden numeron 6G Waves -lehdestään netissä. Uusi numero esittelee englanniksi Oulun 6G-alueen viimeisimmän tutkimuksen tulokset, ihmisiä ja yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä. Lehti on ladattavissa verkosta pdf-muodossa.

Uuden 6G-lehden keskiössä on viime kesänä julkaistujen tulevaisuuden tutkimusta linjaavien kahdentoista dokumentin, 6G White Paperien, sisällöllinen avaaminen.  Niiden kirjoittamiseen osallistui kaikkiaan yli 250 asiantuntijaa kaikilta asutuilta mantereilta.

Lehden jutuissa ei ole vain teknologioiden esittelystä vaan siitä, miten huomioidaan myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, millaista uutta liiketoimintaa syntyy ja millaisia palveluja ja sovelluksia meillä on mahdollisesti käytettävissämme kymmenen vuoden päästä.

Uudelle 6G-tiedolle on tarvetta. Aiempaa 6G-lehden ensimmäistä numeroa on ladattu eri puolilta maailmaa puolessa vuodessa lähes satatuhatta kertaa, joten kiinnostusta 6G-alueeseen selvästi riittää. Ja samalla  Oulu ja Suomi samalla nostetta alan tutkimuksen ykköspaikkana.

Lisää:  6G Waves 2/2020 -lehti, 56 sivua (LINKKI, pdf)