Qualcommilta kolme 5G RAN-tukiasemapiiriä

Qualcommilla on esitellyt kolme 5G RAN -piirialustaa, joiden avulla on tarkoitus vauhdittaa yrityksen bisnestä kohti virtualisoituja RAN-verkkoja (radio access networks). Älypuhelinpiireissä yritys on jo suurin kaupallinen toimittaja.

Uudet Qualcommin skaalautuvat 5G RAN -piirialustat on suunniteltu antamaan verkkotoimittajille keinon nopeuttaa vRAN-järjestelmien ja ominaisuuksien käyttöönottoa ja kaupallistamista.

Kolme alustakomponenttia ovat Radio Unit, Distributed Unit ja Distributed Radio Unit.  Uutuudet soveltuvat massiivisista MIMO-tukiasemaratkaisuista kompakteihin mikrotukiasemiin. RF-osuudet kattavat alle 6 gigahertsin ja myös millimetrialueen 5G-taajuudet.

Qualcommin piireistä ensimmäiset toteutukset vauhdittavat jo Japanissa käytössä olevaa vRAN-verkkoa, jonka on rakentanut teleoperaattori Rakuten Mobile.

Lisää: Qualcomm (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI).