Korona muutti Shiftin 3D-pohjaiseksi verkkotapahtumaksi

Tiistaista alkaen verkossa voidaan seurata Turussa järjestettävää uuden teknologian Shift2020-kasvuyritystapahtumaa. Koronan takia kahden päivän tilaisuus siirettiin kokonaan verkkoon ja käyttöön otettiin 3D-tekniikka osallistujien avuksi. Päivitys: Ensi vuonna on tulossa Turussa myös perinteisempi ulkoilmatapahtuma 25.-26.8.2021.

Turussa jo useana vuonna järjestetty Shift tunnetaan nykyään kasvuyritysten Business-tapahtumana, jonka ohjelma verkossakin pureutuu uuden älykkään liiketoiminnan kulmakiviin, kuten talouskasvuun ja kestävyyteen sekä inhimillisen pääoman vaalimiseen ja innovaatioihin.

Shift Business Webstivalin virtuaalista lavaohjelmaa on nyt tarjolla kahdessa osuudessa. Puhumassa ovat esimerkiksi bestseller-kirjailija Rita McGrath, kestävän liiketoiminnan uranuurtaja Gunter Pauli, sekä puhujia teknologiajäteiltä kuten Facebookilta ja Googlelta, josta Googlelya puhuu Euroopan (EMEA) aluejohtaja Fabien Vieau. Hänen vastuualueena on energia, datakeskusstrategia and datakeskusten kestävyyskysymykset. Suomesta puhumassa ovat muun muassa Risto E.J. Penttilä sekä Sirpa Pietikäinen.

Uuden verkkopohjaisen Shiftin virtuaalimaailmaan on rakennettu uudenlainen  3D-pohjainen tapahtumaalusta, jota on viritetty puheosuuksien lisäksi kävijöiden kanssakäymiseen esimerkiksi virtuaalitilan, äänen ja pelillistämisen keinoin.

Mukana on myös näytteilleasettajia virtuaaliosastoineen. “Tapahtuman kävijät voivat liikkua festivaalialueella avatareina, virtuaalisina hahmoina’’, viestii tapahtumaa järjestävän organisaation toimitusjohtaja Sini Toivonen.

“Tilassa liikkumisen vaikutelma syntyy maiseman lisäksi siitä, että lähellä olevien hahmojen ääni kuuluu selkeämpänä kuin kauempana olevien’’, Toivonen kuvaa käytössä olevan alustan ominaisuuksia

Shiftin kävijäkunta on koostunut aina uusista teknologioista kiinnostuneista innovaattoreista ja päätöksentekijöistä. Tapahtuman erikoisuus on ollut myös taideohjelma, joka on pyrkinyt herättelemään osallistujia ajattelemaan omaa liiketoimintaansa, teknologiaa ja näihin liittyviä kysymyksiä uusista näkökulmista. Tapahtuman taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys Shift ry.

PÄIVITYS 28.10.2020: Virtuaalifestivaalin ensimmäinen päivä keräsi tiistaina 27.10 VirBELA-alustalle noin 500 kävijää. Tapahtuma jatkuu vielä keskiviikon 28.10.2020. Vuoden päästä tapahtuma tullaan näkemään Turussa virtuaalisen lisäksi fyysisenä ulkoilmatapahtumana 25.-26.8.2021. Ohjelmatyö on jo alkanut ja tulossa on puhujia Kalifornian Piilaaksosta ja Standfordin yliopistosta.

Lisää: Shift Business Webstival 2020 (27-28.10.2020) ohjelma (LINKKI) ja tapahtumalippujen myynti (LINKKI)

Kuva: Shift ja Jouni Kuru/Brave Teddy