Tämä Bluetooth-yhteys kantaa pitkälle

ST Microelectronics on julkaissut uuden Bluetooth 5.2-pohjaisen BlueNRG-LP-piirin, jonka avulla voidaan siirtää dataa pienellä tehonkulutuksella pitkiäkin matkoja.

ST Microelectronin BlueNRG-LP on valmistajan mukaan ensimmäinen Bluetooth LE 5.2 -sertifioitu SoC, joka tukee samanaikaisia ​​yhteyksiä jopa 128 solmuun. Se tukee Bluetooth Long Range -tilaa, joka käyttää koodattuja fyysisiä kerroksia (Coded PHY) virheenkorjauskoodauksella (FEC).

Mukana tulee uusin valmistajan kolmannen sukupolven Bluetooth Low Energy -protokollapino, joka on sertifioitu Core Specification 5.2 -standardin mukaan. Piirillä on pienitehoinen radio, joka on optimoitu kuluttamaan vain 3,4 milliampeeria ja vastaanottotilassa, vain 4,3 mA lähetyksen aikana ja alle 500 nA hiljaa odottaen herätystapahtumia.

Pienestä tehonkulutuksestaan huolimatta se tarjoaa korkean RF-lähtötehon, joka on ohjelmoitava + 8dBm: iin saakka, ja RF-herkkyyden jopa -104dBm asti. Siihen on integroitu RF-osa, DC/DC-muunnin, kondensaattorit HSE (High-Speed ​​External) -oskillaattoria varten ja sisäinen matalataajuinen rengasoskillaattori.

Uusi BlueNRF-LP-järjestelmäpiiri perustuu maksimissaan 64 megahertsin kellotaajuudella toimivaan Arm Cortex-M0 + -mikrokontrolleriin (MCU). Siihen sisältyvät parannetut suojausmekanismit käsittävät suojatun käynnistyslataimen ja integroidulle flashille sijoitettu 256 kilotavun lukusuojaus.

Ratkaisussa on 48-bittinen yksilöllisen tunnus sekä asiakasavaintallennus, satunnaislukugeneraattori (RNG), laitteiston julkisen avaimen kiihdytin (PKA) ja 128-bittinen AES-salausprosessori.  Piirissä on versiosta riippuen 32 tai 64 kilotavua RAM-muistia.

Uusia BlueNRG-LP on saatavana 5 x 5 millimterin QFN32-, 6 x 6 millimetrin QFN48- ja 3,14 x 3,14 mm WLCSP32 ja myös wafer-level-muodossa. Piirille luvataan tarjontaa seuraavat kymmenen vuotta sekä 85 tai 105 Celsiusasteen versioina.

Lisää: ST Microelectronics (LINKKI), BlueNRG-LP-tuotetiedot (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI, valitse Finland)